Juridisk rådgivning om ægtepagt og pension

Ægtefællers pension skal som udgangspunkt ikke deles i tilfælde af skilsmisse. Hvis I ønsker at fravige dette udgangspunkt, kan det gøres ved hjælp af oprettelse af en ægtepagt om pension. Der er mange forskellige muligheder og løsninger for at få en formueordning, der passer nøjagtigt til jeres ægteskab. Lad LegalHero hjælpe dig med rådgivning samt udarbejdelse af nødvendige dokumenter på en nem, sikker og tryg måde.

Price info

Price
1796.00
2,245.00

Product URL
https://app.legalhero.dk/funnel/dkfunnel/products/privat-person

Preferred CTA text
Opret ægtepagt


1.796,-

Kom i gang
Ægtefællers pension skal som udgangspunkt ikke deles i tilfælde af skilsmisse. Hvis I ønsker at fravige dette udgangspunkt, kan det gøres ved hjælp af oprettelse af en ægtepagt om pension. Der er mange forskellige muligheder og løsninger for at få en formueordning, der passer nøjagtigt til jeres ægteskab. Lad LegalHero hjælpe dig med rådgivning samt udarbejdelse af nødvendige dokumenter på en nem, sikker og tryg måde.
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Priser fra

2.245 DKK

Inkl. moms Opret ægtepagt
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er et dokument, der indeholder en aftale mellem ægtepar om, hvordan deres økonomi skal håndteres, hvis de bliver skilt. Ægtepagter kan også indeholde aftaler om, hvordan ægteparrets pension skal fordeles, hvis en af ​​parterne dør.

I Danmark er det ikke obligatorisk at have en ægtepagt, men det kan være en god idé at have en, hvis man ønsker at undgå konflikter om økonomien i tilfælde af en skilsmisse.

En ægtepagt kan også være nyttig, hvis man ønsker at sikre, at ens pension bliver fordelt på den måde, man ønsker, hvis man dør.

To forskellige typer ægtepagter

Der findes to typer ægtepagter i Danmark:

  1. Den frivillige ægtepagt: Denne type ægtepagt indgås frivilligt af ægtepar, og den kan indeholde præcise aftaler om, hvordan ægteparrets økonomi skal håndteres, hvis de bliver skilt. Læs mere her.
  2. Den obligatoriske ægtepagt: Denne type ægtepagt indgås, når ægtepar bliver gift eller registreret partnerskab. Aftalen kan ikke ændres, og den indeholder kun generelle retningslinjer for, hvordan ægteparrets økonomi skal håndteres, hvis de bliver skilt.

Hvis man ønsker at indgå en ægtepagt, kan det være en god idé at søge juridisk rådgivning, så man er sikker på, at alle relevante forhold er afklaret, og at ægtepagten er gyldig.

Hvorfor vælge en pensionsægtepagt?

Langt de fleste har en pensionsopsparing og som udgangspunkt bliver pensionsopsparinger ikke delt ved skilsmisse/seperation. Man kan oprette en ægtepagt, hvis man ønsker at pensionens formue skal deles ligeligt i tilfælde af skilsmisse/seperation. Ved at oprette en ægtepagt, sikrer i at pensionsordninger bliver delt ligeligt mellem jer som ægtefæller.

Hvilke pensioner kan deles?

Ikke alle pensionsordninger kan deles med en ægtepagt. Eksempelvis kan rentepensioner ikke deles med en ægtepagt. Dem der kan deles er:

  • Ægtepagt om deling af kapitalpensioner og ratepensioner. Her deles ligeligt i tilfælde af skilsmisse/seperation. Formen er velegnet hvis begge ægtefæller har en kapital eller ratepension og ønsker at dele dem ligeligt.
  • Ægtepagt om deling af overskydende kapital- og ratepensioner. Denne deling indebærer at pensionerne deles lige i det omfang, at værdien af den enes ægtefælle samledes pensionsordninger overstiger den andens.
  • Vi tilbyder en ægtepagt tilpasset netop jeres behov.

Oprettelse af en ægtepagt om pensioner

Som udgangspunkt er alt hvad et par ejer ved indgåelsen af ægteskab og alt hvad de erhverver under ægteskabet fælleseje og skal derfor deles ligeligt ved skilsmisse eller død.

Dette gælder dog som udgangspunkt ikke for jeres pensionsopsparing, særligt hvis I har været gift i under 5 år. Ægtefæller kan nemlig udtage deres "rimelige" pension uden bodeling. Pensioner bliver vurderet som rimelige, hvis de er tilsvarende andres pensioner, med samme uddannelse, job og løn. Det er Skifteretten der i sidste ende vurderer hvorvidt en pension er rimelig.

Deling af i tilfælde af skilsmisse kan være særligt relevant, hvis den ene part er gået hjemme med børnene, for at den anden part har kunne arbejde og pleje sin karriere. I dette tilfælde vil den hjemmegående part ikke have haft mulighed for at optjene en pensionsopsparing, hvorfor vedkommende vil blive stillet dårligt i tilfælde af skilsmisse.

Hvis I ønsker at dele jeres pensioner i tilfælde af skilsmisse, skal I oprette en ægtepagt. Læs mere om ægtepagter her. I skal dog være opmærksomme på, at ikke alle former for pensioner kan deles ved en ægtepagt.

Lad LegalHero hjælpe dig med vejledning om oprettelse af ægtepagt

Ønsker du hjælp til vejledning og ægtefællers formueforhold og oprettelse af ægtepagt, så har det heldigvis aldrig været nemmere at få det gjort professionelt. Ved at lade LegalHero vejlede dig om oprettelse af ægtepagt, sikrer du dig samtidig, at alt bliver gjort hensigtsmæssigt. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familie- og arveret. LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder og de har alle mange års erfaring indenfor deres felt. Derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst på den bedst mulige måde. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Du betaler først, når sagsbehandlingen er afsluttet.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der med pensionsordningen ved skilsmisse?

Som udgangspunkt skal pensioner ikke deles ved skilsmisse, da de ikke indgår i formuedelingen. Hvis du og din partner ønsker en deling ved en eventuel skilsmisse, skal i oprette en ægtepagt om pensionsdeling.

Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er en aftale mellem dig og din ægtefælle, hvor i har taget stilling til nogle økonomiske spørgsmål ved en eventuel skilsmisse. Udgangspunktet for ægteskab er formuedeling, hvor alt hvad i ejer deles ligeligt. Hvis i ønsker dette anderledes, vil en ægtepagt være relevant.

Hvad kan LegalHero hjælpe med?

Hos LegalHero står vi klar til at rådgive og svare på alle spørgsmål om hvilken ægtepagt der passer på netop jeres situation samt rådgivning om pension. Den den måde er der sikkerhed hvis en eventuel skilsmisse skulle finde sted eller en ægtefælle afgår ved døden.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis