Ansættelse uden kontrakt

En aftale om ansættelse kan både aftales mundtligt og skriftligt. Som ansat lønmodtager har du dog krav på en ansættelseskontrakt efter 30 dage, hvis en række betingelser er opfyldt. Hvis disse betingelser er opfyldt og du ikke har modtaget en ansættelseskontrakt, er du som udgangspunkt berettigget til at få godtgørelse på optil 20 ugers løn. Lad LegalHero rådgive dig på en nem, sikker og tryg måde.

I gennemsnit koster en sag som denne

2.990,-

Få gratis tilbud
Logo Trade
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton

Krav om ansættelseskontrakt

Hvis du er lønmodtager, har været ansat i 30 dage og du arbejder 8 timer i gennemsnit om ugen, har du krav på en ansættelseskontrakt/ansættelsesbevis.

Der er intet til hinder for, at en aftale om ansættelse aftales mundtligt. Du har forsat de samme rettigheder, som hvis du havde et skriftligt ansættelsesbevis.

Som lønmodtager uden ansættelseskontrakt risikere man dog, ikke at være bekendt med sine rettigheder eller at ens rettigheder er meget begrænsede. Derudover kan man risikere, at ens arbejdsgiver forsøger at omgå de regler, der er gældende i et ansættelsesforhold.

Hvad skal der fremgå af ansættelseskontrakten?

I ansættelseskontrakten skal der som minimum fremgå:

 • Navn og adresse på dig og din arbejdsgiver
 • Arbejdspladsens adresse
 • Stilling og arbejdsopgaver
 • Dato for ansættelsesforholdets begyndelse
 • Perioden for ansættelses, hvis stillingen er tidsbegrænset
 • Om du har ferie med løn eller feriepenge
 • Opsigelsesvarsler
 • Den aftalte løn og hvornår den bliver udbetalt.
 • Evt. andre løntillæg, fx pension
 • Din normale arbejdstid
 • Hvis der er overenskomster eller aftaler, der evt gælder for ansættelsesforholdet

Godtgørelse

Hvis du opfylder ovenstående betingelser og ikke har modtaget en ansættelseskontrakt, har du krav på en godtgørelse fra din arbejdsgiver på op til 20 ugers løn efter ansættelsesbevisloven.

Derudover kan du have ret til en godtgørelse på 1000 kr., hvis din ansættelseskontrakt ikke indeholder ovenstående punkter.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du ansættelsesretlig rådgivning i relation til ansættelseskontrakter foregår det praktisk sådan, at du skal oprette en sag hos os, hvor du beskriver, hvad du gerne vil have hjælp til og omfanget af dit behov. Har du eventuelt supplerende sagsmateriale i form af en ansættelseskontrakt eller lignende, skal dette sagsmateriale vedhæftes på sagen. Det kan du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget sagen, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i ansættelsesret. De vil kigge sagen og dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse på platformen. Når rådgiverene har fået et overblik over, hvilken løsning du har brug for, vil du modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har det det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor arbejds- og ansættelsesret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Nogle af vores kunder

Traede
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Biletto
Logo Føljeton

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2018 LegalHero All rights reserved