Ansættelsesklausuler

Ansættelsesklausuler klausuler kan være relevante i de tilfælde, hvor man som arbejdsgiver ønsker at hemmeligeholde viden, som en medarbejder har opnået som led i et ansættelsesforhold. Kan en medarbejder komme i besiddelse af viden, og kan medarbejden benytte denne viden til på et senere tidspunkt, at kunne skabe et konkurrende forhold til sin tidligere arbejdsgiver, foreligger der en situation, hvor en såkaldt ansættelsesklausul kan være relevant at tilføje til ansættelseskontrakten.

I gennemsnit koster en sag som denne

2.990,-

Få gratis tilbud

Nogle af vores kunder

Logo Traede
Logo Airtame
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Nøddebazaren
Logo Verdensballetten
Logo Talentgarden

Hvad er en ansættelsesklausul?

En ansættelsesklausul er en samlet betegnelse for en begræsning i, hvad en medarbejder må foretage sig i relation til senere erhverv. En ansættelsesklausul kan eksempelvis omhandle, hvilket type af job en medarbejder senere ikke må påtage sig. En ansættelsesklausul kan også omhandle situationer, hvor en medarbejder som led i et senere erhverv ikke må benytte sig af kunderelationer, der opnået som led i et tidligere ansættelsesforhold.

Grundlæggende kan hensynet bag ansættelsesklausuler fra et arbejdsgiver synspunkt tolkes som et udtryk for et ønske om, at man gerne vil hemmeligholde eller begrænse rådigheden over information, der er af væsentlig karakter for forretningsudøvelsen.

Skal du have hjælp til at vurdere en ansættelsesklausul?

Vurderer man, at man gerne vil pålægge sin medarbejder en ansættelsesklausul af en eller flere årsager, så er det ikke helt frit slag for, hvordan man kan gøre dette. Lovgivningen på området stiller nemlig en række krav til, hvornår en arbejdsgiver kan pålægge en medarbejder en ansættelsesklausul. Står du i en situation, hvor du overvejer, om en ansættelsesklausul kan være den rigtige løsning for dig som arbejdsgiver, så kan vi være behjælpelige med at vurdere, om denne mulighed reelt set overhovedet er mulig rent juridisk. Vi rådgiver ikke blot ud fra et juridisk perspektiv, vi tager også selve formålet med ansættelsesklausulen med i vores overvejelser, så du er helt sikker på at få en rådgivning, der ikke blot tager højde for de juridiske aspekter, men i ligeså høj grad de forretningsmæssige aspekter.

Er du blevet ansat en stilling i en virksomhed, der i deres udkast til en ansættelseaftale præsenterer dig for en ansættelsesklausul, og er du i tvivl om du bør skrive under? Fortvivl ikke. Vi hjælper dig gerne med en vurdering af, om ansættelsesklausulen er i overenstemmelse med lovgivningen på området, ligesom vi også tager dine personlige overvejelser med i vores vurdering.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du juridisk rådgivning i relation til ansættelsesklausuler, foregår det praktisk sådan, at du skal oprette en sag hos os, hvor du beskriver, hvad du gerne vil have hjælp til og omfanget af dit behov. Har du eventuelt supplerende sagsmateriale i form af en ansættelseskontrakt eller et udkast til en, skal denne vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget sagen, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i lejeret. De vil kigge sagen og dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse på platformen. Når rådgiverene har fået et overblik over, hvilken løsning du har brug for, vil du modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har det det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor arbejds- og ansættelsesret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2019 LegalHero All rights reserved