Baggrund

Rådgivning om loyalitetsforpligtelse

En loyalitetsforpligtelse er en forpligtelse for medarbejdere til i alle henseender at agere loyalt overfor deres arbejdsgivere. Loyalitetsforpligtelsen har været særligt aktuel i en tid, hvor anvendelsen teknologi kan give anledning til udfordringer om loyalitet. Hos Lexly hjælper vi arbejdsgivere såvel som medarbejdere med alle typer af juridiske udfordringer i relation til loyalitetsforpligtelsen.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er loyalitetsforpligtelse?

Loyalitetsforpligtelse er en sikkerhed for, at arbejdsgiverens medarbejdere agerer loyalt i et ansættelsesforhold. Loyalitetsforpligtelsen indebærer med andre ord, at man som medarbejder skal agere loyalt overfor ens arbejdsgiver. Dette gælder både internt i virksomheden, men også eksternt.

Hvad ligger der så i, at man som medarbejder skal agere loyalt over sin arbejdsgiver? Det er egentlig et godt spørgsmål.

Tidligere har loyalitetsforpligtelsen mest af alt været central i forhold til at sikre, at en medarbejder ikke kan foretage handlinger, der vil være konkurrence med den virksomhed, som medarbejderen er ansat i. Det kan eksempelvis være at blive ansat i en konkurrerende virksomhed eller stifte egen virksomhed, der vil være i konkurrence med arbejdsgiveren. Medarbejderen har med andre ord i et ansættelsesforhold pligt til at undlade at foretage handlinger, der kan være skadende for den virksomhed, som medarbejder er ansat i.

Loyalitetsforpligtelse på sociale medier

Loyalitetsforpligtelsens betydning har dog senest været meget mere omtalt i en anden sammenhæng. Loyalitetsforpligtelsen har nemlig de seneste par år været genstand i en diskussion omhandlende medarbejderes ytringsfrihed. Mange mennesker fortæller om både om deres private og professionelle forhold på sociale platforme, såsom eksempelvis en Facebook profil. Derfor har spørgsmålet om loyalitetsforpligtelsen også gælder i denne sammenhæng. Altså om en medarbejder kan skrive skadende indhold om medarbejderens arbejdsgiver på deres egen personlige facebook profil.

Selvom et socialt medie som facebook for mange opfattes som værende af privat karakter, så er langt størstedelen af den information man deler offentlig tilgængelig. Det betyder også, at hvis medarbejdere skriver offentlig tilgængelig skadende information om arbejdsgivere, så kan delingen alt afhængig af omstændighederne antages at være et brud på loyalitetspligten.

Hvornår gælder loyalitetsforpligtelsen?

Loyalitetsforpligtelse gælder for medarbejdere under hele deres ansættelsesperiode. Det betyder, at medarbejderen er forpligtet til ikke at foretage konkurrerende eller skadende handlinger for den virksomhed, som medarbejderen er ansat i i hele ansættelsesperioden. Under opsigelsesperioden får medarbejderen stadig løn og har på denne måde stadig et ansættelsesforhold med virksomheden. Derfor gælder loyalitetsforpligtelsen også under opsigelsesperioden.

Også ansættelsesklausuler kan have betydning for, hvordan medarbejderen er stillet efter selve opsigelsen. Man skal derfor være opmærksom på, hvad man har indgået af aftaler i ansættelseskontrakten.

Ønsker du hjælp i relation til loyalitetsforpligtelse?

Ønsker du at hjælp til i relation til udfodringer om loyalitetsforpligtelsen, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at lade Lexly hjælpe dig sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en loyalitetsforpligtelse?

Som ansat i en virksomhed, hat du en loyalitetsforpligtelse overfor din arbejdsgiver. Det betyder overordnet, at du ikke må gøre noget der skader din arbejdsgiver eller din arbejdsplads. 

Hvornår gælder loyalitetsforpligtelsen?

Du har som udgangspunkt altid pligt til at være loyal overfor din arbejdsgiver. Det er ikke et lovkrav, at det skal stå i ens ansættelseskontrakt. Kort sagt skal du ophøre dig loyalt fra ansættelsestidspunktet til ansættelsens ophør.

Hvad er brud på loyalitetsforpligtelse?

Du må ikke foretage dig noget, der kan skade din arbejdsgiver. Det betyder bl.a. at du ikke må arbejde for en konkurrent, starte konkurrerende virksomheder, tale dårligt om arbejdsgiveren m.m.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis