Baggrund

Salgs- og leveringsbetingelser

Har du styr på din virksomheds rettigheder og forpligtelser? I betingelserne finder du bl.a. de overordnede betingelser for handlen, samt hvilke konsekvenser det vil have, hvis man bryder dem. Du kan læse mere her om, hvad dette præcist indebærer for dig og din virksomhed.

Priser fra

1.796 kr. Opret betingelser

Har du styr på din virksomheds rettigheder og forpligtelser? I betingelserne finder du bl.a. de overordnede betingelser for handlen, samt hvilke konsekvenser det vil have, hvis man bryder dem. Du kan læse mere her om, hvad dette præcist indebærer for dig og din virksomhed.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er formålet med salgs og leveringsbetingelser?

Formålet med salgs- og leveringsbetingelser er overordnet at forventningsafstemme de rettigheder, forpligtelser samt det ansvar der er mellem køber og sælger. Det typiske indhold af din virksomheds salgs- og leveringsbetingelser vil typisk afhænge af branchen du opererer i. Salgsbetingerne er de overordnede betingelser for en handel og skal typisk accepteres af kunden inden handles indgås. Fornuftige leveringsbetingelser samt en nøje beskrivelse af leverancen er ikke nogen mirakelmedicin, men kan ofte være en måde at sikre dig mod ubehagelige overraskelser. Som virksomhed bør man bl.a. have styr på sine salgs- og leveringsbetingelser, så man sikrer sine rettigheder juridisk - også overfor kunder.

Man bør ikke udnytte betingelserne til et forsøg på at fraskrive sig ethvert tænkeligt ansvar. Herved opnår du som regel det modsatte, som er at aftalen aldrig bliver til noget. Hos Legalhero står vi klar til at tjekke dine salgs- og leveringsbetingelser og sikre de er i overensstemmelse med loven.

Hvad bør som minimum aftales i salgs- og leveringsbetingelser?

Typisk indeholder salgs- og leveringsbetingelser afsnit om følgende:

  • Aftalens indgåelse og mulighederne for at annullere den
  • Priser (er priserne med eller uden moms)
  • Betalingsbetingelser
  • Leveringstidspunkt
  • Leveringsforsinkelse
  • Mangler
  • Ansvarsfrihed og force majeure
  • Produktansvar
  • Misligholdelse

Mange brancheorganisationer kan hjælpe medlemmerne med standardvilkår vedrørende salgs- og leveringsbetingelser. Disse betingelser er udarbejdet inden for de pågældende brancher og kan i mange tilfælde danne grundlag for udarbejdelsen af dine egne leveringsbetingelser.

Det skal dog ligeledes understreges, at vi anbefaler at få kompetente fagfolk til at gennemtjekke dine betingelser, så de stemmer overens med netop din virksomheds behov.

Tilbud

Det næste, man skal være opmærksom på, er tilbud. Hovedreglen her er, at et tilbud er bindende i den periode, der er opgivet i tilbuddet – eller i en periode som er normal i branchen. Som tilbudsgiver kan man ikke nægte at udføre en ordre, der er givet tilbud på, hvis tilbudsgiver i mellemtiden har påtaget sig andet arbejde.

Erstatning

Både køber og sælger kan kræve erstatning, hvis den anden part ikke opfylder sin del af aftalen. Som hovedregel vil erstatningen blive fastlagt, så den krænkede part stilles, som om aftalen var opfyldt.

Husk også at være opdateret med at dine virksomheds betingelser stemmer overens med gældende lovgivning. Derfor anbefales det, at du løbende tjekker disse.

Lad LegalHero hjælpe med jeres salgs- og leveringsbetingelser

Ønsker du hjælp til at udarbejde en salgs- og leveringsbetingelser, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Dermed sikrer du dig også, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet.

Opret din sag i vores platform, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Relevante papirer vedhæftes i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os. LegalHero er Danmarks førende digitale juridiske platform som alternativ til en almindelige selskabsadvokat.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad indebærer salgsbetingelser?

Salgsbetingelser betegnes som de overordnede betingelser for en handel. Disse betingelser skal typisk accepteres af køber inden købet kan foretages. I salgsbetingelserne er det ligeledes muligt at skrive konsekvenserne af, de forskellige betingelser ikke overholdes.

Skal alle virksomheder udarbejde salgs- og leveringsbetingelser?

Det er ikke et krav for virksomheder at de har udarbejdet salgs- og leveringsbetingelser. Dog kan betingelserne være med til at mindske uoverenstemmelser med kunden, hvorfor mange virksomheder har disse betingelser.

Hvad skal man bruge salgs- og leveringsbetingelserne til?

Betingelserne har til formål at regulere de væsentlige vilkår ved handlen. Det kunne eksempelvis være reklamationsmuligheder, forsinkelse og fejl/mangler. Det præcise indhold for virksomhedens salgs- og leveringsbetingelser afhænger af, hvilken branche virksomheden befinder sig i.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms Opret betingelser
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis