Baggrund

Juridisk rådgivning om børnebidragsaftaler

Der er mange ting at tage stilling til når forældre ophæver samlivet og der er mindreårige børn involverede. En af de ting der skal tages stilling til er, hvordan barnet fremover skal forsørges. Der er mange muligheder som forældre til at skræddersy netop den aftale om børnebidrag der passer jer bedst. Læs her om nogle af de områder, du skal være opmærksom på.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til børnebidragsaftaler
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er en børnebidragsaftale?

Børnebidragsaftaler er en aftale, der indgås mellem forældrene, om hvor meget den enkelte forælder skal betale i børnebidrag til den anden forælder. Børnebidraget er den del af din indkomst, som du skal betale til den anden forælder for at støtte dine fælles børn.

Der er mange måder at organisere forsørgelsen af jeres barn/børn på og forskellige kombinationer af aftaler. Eksempelvis kan forældrene aftale at de hver især forsørger barnet, når barnet ved den ene forælder. Sammen deler man faste udgifter som institution, fritidsaktiviteter og tøj. Hvis barnet bor hos den ene forældre (også kaldet bopælsforældre), kan man aftale at barnet skal have børnebidrag fra den anden forældre .

I Danmark er der to forskellige måder, du kan indgå en børnebidragsaftale på. Du kan enten indgå en aftale med den anden forælder direkte, eller du kan bede om hjælp fra Familieretshuset.

Ved uenighed

Familieretshuset er den myndighed, der kan hjælpe dig med at indgå børnebidragsaftaler, hvis du og den anden forælder ikke kan blive enige. Familieretshuset vil også kunne hjælpe dig, hvis den anden forælder ikke overholder en børnebidragsaftale, som I allerede har indgået. Hvis bidragets størrelse er fastsat af Familieretshuset, har de mulighed for at ændre beløbet, ved blot en begrundet ansøgning herom. Du kan se de vejledende takster for 2022 på Familieretshuset hjemmeside her.

Lad Lexly hjælpe med at få styr på børnebidragsaftalen

Hos Lexly forstår vi at børnebidragsaftaler kan være vanskelige. Har du brug for hjælp og vejledning efter skilsmisse og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig og dine børn? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i famile- og arveret, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Ved enighed

Det er dog altid bedst, hvis du og den anden forælder kan blive enige om børnebidraget uden hjælp fra en myndighed. Hvis I indgår en børnebidragsaftale direkte, har I selv mulighed for at tilpasse aftalen, hvis I får behov for dette i fremtiden.

En børnebidragsaftale kan indeholde mange forskellige ting. Du og den anden forælder kan for eksempel aftale, hvor meget børnebidraget skal være, hvornår det skal betales, og hvordan I vil håndtere eventuelle ændringer i fremtiden. Det kan dog efterfølgende være svært at ændre en privat aftale, hvorfor det ville være en fordel at få råd og vejledning inden indgåelse af aftale.

Forsørgelsespligten kan dog også opfyldes hvis samværsordningen er 6/8 eller 7/7.

Relaterede services

Samværsaftaler

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fordelene ved børnebidragsaftaler?

Det kan være en fordel at udarbejde en børnebidragsaftale, så i kan skræddersy en aftale om børnebidraget. Det anbefales at aftalen er skriftlig og forudsætningerne klart fremgår af aftalen. Dog skal man være opmærksom på, at private aftaler kan være vanskelige at ændre efterfølgende.

Hvornår ophører børnebidrag?

Når barnet bliver 18 år ophører børnebidraget automatisk.

Hvad er en børnebidragsaftale?

Med en børnebidragsaftale har i mulighed for som forældre selv at fastsætte vilkår, der stemmer bedst overens med jeres behov.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til børnebidragsaftaler
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis