Baggrund

Juridisk rådgivning om børn og delt bopæl

Familier, der går igennem en skilsmisse, står ofte over for den svære beslutning om, hvordan deres børn skal bo. Siden 1. april 2019 har det været muligt for forældrene at aftale at deres barn/børn skal have delt bopæl. Læs mere her, hvad det betyder som forældre.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til børn og delt bopæl
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er delt bopæl?

Delt bopæl betyder, at børnene bor hos begge forældre, og at forældrene deler ansvaret for at passe på børnene - herunder valg af institution og hvor i landet barnet skal bo. Begge forældre er såkaldte bopælsforældre, dog vil barnet fortsat kun have en folkeregisteradresse.

Hvad er fordelene ved delt bopæl?

Ved at dele barnets bopæl er der gode muligheder for børnene, fordi de får jævnlig kontakt med begge forældre. Når du benytter denne ordning vil det ikke have betydning for udbetaling af offentlige ydelser vedrørende barnet. Aftalen kan være mundtlig eller skriftlig og behøver ikke at blive registreret for at være gyldig. Aftalen er helt på jeres egne betingelser og krav.

En aftalen betyder i praksis, at forældrene skal være enige om alle overordnede beslutninger om barnet - herunder institution, deleordning, frihedsaktiviter mm. Det betyder dog ikke at det nødvendigvis behøver at være en 7/7-ordning mellem forældrene, dette er op til forældrene selv.

Hvad er ulemperne ved delt bopæl?

Delt bopæl kan være svært at arrangere, fordi forældrene skal koordinere deres tider og børnene nu har to forskellige hjem. Det stiller ligeledes store krav til forældrene, da de skal være enige om alle beslutninger, som bopælsforælderen før i tiden ville kunne beslutte.

Hvis du overvejer denne bopælsform for dine børn, kan det være en god idé at tale med en juridisk rådgiver. En juridisk rådgiver kan hjælpe dig med at forstå dine rettigheder og forpligtelser.

Hvordan vælger man delt bopæl?

Delt bopæl er ikke det samme som at bo hos den ene forældre hver anden uge. Der er ikke krav til deleordning eller at bo tæt på hinanden for at få delt bopæl. Der er ikke nogen bestemt formkrav til hvordan man laver en aftale herom - dette kræver blot enighed blandt forældrene. I kan registere bopælen hos Familieretshuset.

Forældrene skal være enige om, hvornår børnene skal bo hos den ene og hvornår hos den anden. En aftale om denne bopælsform er ikke noget som det offentlige forholder sig til - dette er en privat aftale mellem jer som forældre. Derfor kan det i nogle tilfælde være en god idé at få hjælp til at træffe denne beslutning for at undgå fremtidige konflikter.

Ophør af delt bopæl

Hvis man bliver uenige om bopælsformen og ikke kan samarbejde om en ny løsning, kan man oprette en bopælssag hos Familieretshuet. En aftale om denne bopælsform forudsætter enighed og kan til enhver tid ophøres af en forælder.

Lad Lexly hjælpe dig godt på vej

Har du brug for hjælp og vejledning efter skilsmisse og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig og dine børn? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i famile- og arveret, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Samtykkeerklæring til rejse med børn

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er delt bopæl?

Der blev fra 1. april 2019 mulighed for at give barnet ''delt bopæl''. Kort sagt betyder det, at begge forældre er bopælsforældre og samarbejder om barnet i fællesskab. Barnet vil dog stadig kun have én folkeregisteradresse.

Hvad vil deling af bopæl betyde for os?

Hvis I beslutter at dele bopælen for jeres barn/børn, skal I som forældre være enige om alle beslutninger vedrørende jeres barn/børn - eksempelvis om daginstitution, skole, fritidsaktiviteter mm.

Hvad skal man være opmærksom på?

Først og fremmst skal man være sikker på at samarbejdet med den anden forælder fungerer - ellers vil man hurtig løbe ind i problemer. Derudover skal man være meget præcis til de forventninger og krav man har til hinanden når der er delt bopæl. Det kan være en god ide at søge gode råd og vejledning.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til børn og delt bopæl
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis