Baggrund

Juridisk rådgivning ved godkendelsesskrivelse

En godkendelsesskrivelse er et vigtigt dokument i forbindelse med huskøb. Godkendelsesskrivelsen vil alle bemærkninger til handlen, herunder betingelser og eventuelle forbehold handlen skal godkendes på. Det er vigtigt at have styr på dokumentets indhold, da fejl og mangler kan ende med at koste dig dyrt.

Priser fra

2.245 kr. Kom i gang

En godkendelsesskrivelse er et vigtigt dokument i forbindelse med huskøb. Godkendelsesskrivelsen vil alle bemærkninger til handlen, herunder betingelser og eventuelle forbehold handlen skal godkendes på. Det er vigtigt at have styr på dokumentets indhold, da fejl og mangler kan ende med at koste dig dyrt.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er en godkendelsesskrivelse?

I forbindelse med køb af bolig, er der mange ting at tage stilling til. Hvis du har fundet din ønskede bolig og der er dannet et overblik ejendommens tilstand, vil din rådgiver sende en godkendelsesskrivelse til ejendomsmægleren. Her vil der bl.a. stå at handles godkendes og der kan være enkelte rettelser til købsaftalen eller forbehold.

Hvem udsteder godkendelsesskrivelse?

Når din rådgiver har gennemgået en eventuel købsaftale med betingelser for handlens gennemførelse, vil køberen blive typisk blive rådgivet om ejerskifteforsikring, tilstandsrapport og juridiske stilling. Heraf udarbejdes en godkendelsesskrivelse, hvor det beskrives om handlen kan godkendes med eventuelle betingelser og forbehold som sælger skal opfylde. Et forbehold kan eksempelvis være bankforbehold eller forbehold for salg af ejen bolig.

Hvad er formålet med en godkendelsesskrivelse?

Formålet med en godkendelsesskrivelse er at sikre, at både køber og sælger opfylder de krav, der er stillet til dem i henhold til købsaftalen. Godkendelsesskrivelsen sikrer også, at der er klarhed over, hvilke krav der er stillet til køber og sælger. Godkendelsen kan ske ved at købsaftalen godkendes uden forbehold eller købsaftalen godkendes med konkrete forbehold aftalt mellem dig og rådgiver.

Forskellige forbehold

Der er mulighed for at inkorporere forskellige forbehold ind i en godkendelsesskrivelse, så du som køber kan få de bedst mulige forhold. Der kan være forskellige grunde til at en betinget købsaftale passer på dig. Måske ejer du allerede en bolig som skal sælges før du kan foretage nyt køb. Nogle typiske forhold kan være:

  • Bankforbehold (hvis man ikke er sikker på bankens godkendelse endnu)
  • Forbehold for man får solgt sit eget hus inden køb
  • Advokatforbehold (hvis ikke aftalen er gennemgået)

Lad LegalHero hjælpe dig med godkendelsesskrivelsen

Har du brug for hjælp og vejledning til at få styr på godkendelsesskrivelsen og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade LegalHero hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i famile- og arveret, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en godkendelsesskrivelse?

Når der er overblik over alle relevante dokumenter om ejendommen, fremsender din rådgiver en godkendelsesskrivelse til sælgers ejendomsmægler, hvor handlen godkendes på ingen eller nogle forbehold.

Hvem udarbejder godkendelsesskrivelsen?

Det købers rådgiver/advokat der udarbejder godkendelsesskrivelsen i samarbejde med dig. Skrivelsen kan indeholde eventuelle rettelser til købsaftalen eller f.eks. et bankforbehold.

Hvad er en købsaftale?

Købsaftalen er det endelige dokument i en bolighandel. Aftalen indeholder informationer om blandt andet boligens pris, finansiering, udbetaling, forsikringer mm.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms Kom i gang
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis