Baggrund

Juridisk rådgivning ved køb af sommerhus

Når man køber et sommerhus, er det vigtigt at få juridisk rådgivning. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, og det kan være svært at navigere i de juridiske konsekvenser af et køb. En jurist kan hjælpe dig med at forstå de juridiske aspekter af dit køb, så du kan træffe de bedste beslutninger for dig og din familie.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til sommerhuskøb
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad skal man være opmærksom på ved et sommerhuskøb?

Rigtig mange danskere vælger at købe et sommerhus - med god grund. Når man køber et sommerhus, er der mange juridiske konsekvenser der følger med. For det første skal man være opmærksom på, at et sommerhus ikke er et feriehus. Et feriehus er begrænset til at blive brugt i ferieperioder, og man skal have tilladelse fra kommunen til at bruge det til andet. Et sommerhus er derimod ikke begrænset til at blive brugt i ferieperioder, og man kan bruge det, når man har lyst. Dog er der begrænsninger i vinterperioden.

Derudover skal man være opmærksom på, at et sommerhus ikke er omfattet af lejeloven. Det betyder, at man ikke har samme beskyttelse, når man lejer et sommerhus, som man har, når man lejer et feriehus.

Derudover er der også forskellige skatter og afgifter, der følger med et sommerhus. For eksempel skal man betale grundskyld og ejendomsværdiskat.

Alt i alt er der meget, man skal være opmærksom på, når man køber et sommerhus. Men hvis man sætter sig godt ind i det, kan det være en fantastisk investering.

Kan jeg bruge mit sommerhus hele året?

Størstedelen af de danske sommerhuse må kun bruges til beboelse i sommerperioden. I vinterperioden (oktober til marts) må man kun overnatte i sommerhuset og der skal være tale om kortvarige ophold. Nogle steder kan der gives dispensation til brugen af helårsbolig. Dette vil fremgå på Bygnings- og Boligregistrets hjemmeside. Hvis i er flere der par eller familier, der ønsker at købe et sommerhus sammen, anbefaler vi at i får udarbejdet en samejekontrakt. Heri står bl.a. hvem der må benytte huset hvornår og hvordan vedligeholdelsesomkostningerne fordeles mellem jer.

Hvilke overvejelser bør man gøre sig inden sommerhuskøb?

Der er mange forbehold og tanker man bør beslutte sig for inden køb af et sommerhus. Først og fremmest bør du tjekke om der er særlige lokalplaner som besværliggører dine drømme for sommerhuset, hvis du ønsker at ændre sommerhuset. Boligens beliggenhed og størrelse kan variere meget - og ikke mindst tilstanden på sommerhuset, som kan have stor betydning for din økonomi. Det er derfor vigtigt du får gennemtjekket en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport før du køber.

For at få det bedst mulige køb bør du være nogenlunde klar over hvilke krav du stiller til din kommende bolig og hvilken prioteringsrækkefølge. Sidst men ikke mindst, skal det overvejes boligen være udelukkende en investering med udlejning eller med familiehygge for øje. Hvis du har fundet drømmesommerhuset er det vigtigt at få kigget alle relevante papirer, herunder tilstandsrapporten godt i gennem.

Hvis du har brug for at låne penge til at finansiere dit sommerhus, kan du fra 2017 låne op til 75 % af beløbet i et realkreditinstitut. Vores rådgivere kan hjælpe dig med at komme i hus med handlen.

Hvordan kan en jurist hjælpe dig med at forstå de juridiske aspekter af dit køb?

Går du med drømmen om at købe et sommerhus, kan det være en god investering at alliere sig med en rådgiver. En jurist kan hjælpe dig med at forstå de forskellige juridiske aspekter af dit køb af et sommerhus. De kan for eksempel vejlede dig om, hvilke skatter og afgifter du skal betale, og hvilke rettigheder og forpligtelser du har.

En jurist kan også være med til at sikre, at du ikke køber et sommerhus, der er i dårlig stand, eller at du ikke ender med at betale for meget for dit sommerhus.

Lad Lexly hjælpe dig med sommerhuset

Har du brug for hjælp og rådgivning om et sommerhuskøb og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i boligrådgivning, så du er sikker på at få kompetence fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man overveje inden man køber sommerhus?

Inden du kaster dig ud i et sommerhuskøb bør du overveje prisklassen på sommerhuset, antal værelser og hvor i landet det skal ligge. Ligeledes bør økonomiske overvejelser omkring finansering, vedligeholdelsesudgifter og forsikringer være på plads.

Kan man bruge sommerhuset året rundt?

Som udgangspunkt er det ikke tilladt at benytte sommerhuset som helårsbolig. Nogle sommerhusområder er det muligt at søge om dispensation. Ønsker du at ændre dit sommerhus til helårsbolig, kræver det også bopælspligt.

Hvordan kan man finansiere sit sommerhus?

Køb af sommerhus kan finansieres ved realkreditlån, banklån eller udbetaling. 75 % af sommerhuset kan finansieres med et realkreditlån. Hvis du køber et sommerhus i dårligere stand bør du indgå i din kommende økonomi, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til sommerhuskøb
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis