Baggrund

Svar på anmodning om sletning

Dit svar til borgerens anmodning om at få slettet sin personoplysninger i overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningens krav.

Tager 5 minutter
Kan hentes med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
299 kr. Opret svar

Dit svar til borgerens anmodning om at få slettet sin personoplysninger i overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningens krav.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvilke forhold er relevante for retten til sletning?

Når en borger henvender sig med anmodning om sletning, skal virksomheden svare hurtigst muligt. Man har som person retten til sletning af ens personoplysninger ifølge Databeskyttelsesforordningen.

Findes der undtagelser til denne rettighed?

En virksomhed er ikke altid forpligtet til at gennemføre en anmodning om sletning, selvom borgeren ønsker det: hvis virksomheden eksempelvis er underkastet en retlig forpligtelse som skaber et behov for fortsat behandling af nogle bestemte personoplysninger eller ens databehandling sker i udled af en opgave som falder ind under en offentlig myndigheds udøvelse. Dog skal du oplyse borgeren om, hvorfor du ikke gennemføre sletningen, og det har vi selvfølgelig sørget for, at du nemt får indarbejdet i dit svar.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hos LegalHero kan du nemt udarbejde et svar på en anmodning om sletning, når du benytter vores smarte dokumentgenerator. Vi har også eksperter i alle områder persondataretten, og vi bistår meget gerne med vurderingen af hvilke forhold, der er mest optimale i den konkrete situation. Du kan derfor trygt vælge LegalHero, hvis du vil sikkert i mål med behandlingen af en anmodning om sletning, eller hvis du har andre spørgsmål på området.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår må man behandle personoplysninger?

Man skal altid have et lovligt grundlag for at behandle personoplysninger. Grundlet (hjemlen) afhænger af typen af personoplysninger og hvilken situation, som gør det nødvendigt at behandle personoplysningerne.

Hvad betyder ''retten til at blive glemt''?

Den dataansvarlige skal som udgangspunkt slette oplysninger om dig, hvis én af en række betingelser i databeskyttelsesordningen, er opfyldt. Betingelserne for sletning kan bl.a. være, at den dataansvarliges formål med at behandle dine personoplysninger ikke længere er aktuelt, eller at den dataansvarlige udelukkende behandler dine personoplysninger baseret på et samtykke, som du nu har trukket dit tilbage.

Hvad er følsomme oplysninger?

Betegnelsen følsomme personoplysninger dækker over bl.a. race, politisk overbevisning, religiøs overbevisning, helbredsoplysninger og seksuel orientering

Lav online
299 kr.
Med jurist
Fra 1.799 kr.

Pris

299 kr.

Ekskl. moms Opret svar
Sådan virker det
Besvar spørgsmålene Underskriv digitalt Download det færdige dokument

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis

299 kr.

Start nu