Entreprenør tvist

Skal du bruge en juridisk hjælp, så lad LegalHero, et alternativ til advokater, rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.
  • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
  • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af LegalHero.
  • Opret på 2 min og modtag tilbud.

Skal du bruge en juridisk hjælp, så lad LegalHero, et alternativ til advokater, rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.
  • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
  • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af LegalHero.
  • Opret på 2 min og modtag tilbud.
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms Få hjælp til en entreprenørtvist
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Det er ikke unormalt, at der mellem en bygherre og entreprenør opstår konflikter og tvister undervejs. Der er eksempelvis tale om en tvist, hvis bygherrens forventinger ikke lever op til det udførte arbejde. I så fald kunne det være tilfældet, at bygherren ikke mente, at entreprenøren har brugt de rette materialer, og arbejdet derfor lider af kvalitetsmangel.

Det vil ofte være tilfældet, at når tvister opstår, skyldes dette, at der ikke er taget stilling til forholdende udpenslet i entreprisekontrakten. Typisk vil der i aftalen være anført, hvorvidt parterne vil følge de almindelige betingelser i AB 92 eller ABR 89, og hvis dette er tilfældet, er der allerede taget stilling til, hvordan tvister kan afgøres. I disse almindelige betingelser, er det standardvilkår, at tvister skal afgøres af Voldgiftsretten for Bygge- og Anlægsvirksomhed.

I tilfælde af, at parterne ikke har vedtaget et sæt af standardbetingelser, vil udgangspunktet være domstolsbehandling, når der er tale om en tvist. Dog er dette udgangspunkt ikke til hinder for, at parterne vedtager voldgiftsbehandling efter tvistens opståen. Dog kræver en fravigelse fra udgangspunktet, at der er enighed mellem parterne herom.

Hvem er ansvarlig?

Det er i højere grad accepteret i retspraksis, at når en entreprenør benytter et produkt, der er valgt af bygherren, så er entreprenøren ansvarsfri for fejl, der skyldes, både generel uanvendelighed af produkter samt konkrete produktionsfejl ved det leverede produkt, men kun hvis bygherren har valgt, hvilken producent produktet skal komme fra. Hvis bygherren har valgt leverandøren, er bygherren derfor også ansvarlig for, at leverandøren producerer de konkrete produkter, der indgår i leverancen, uden mangler.

Lad LegalHero hjælpe dig

Ønsker du juridisk rådgivning, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at lade LegalHero behandle din sag sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale inden for retsområdet. LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, hvorfor du kan være sikker på, at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis