Baggrund

EU Varemærke

Skal du bruge en juridisk hjælp, så lad Lexly, et alternativ til advokater, rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i landet.

  • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
  • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af Lexly.
  • Opret på 2 min og modtag tilbud.
Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er et varemærke?

Et varemærke kan i henhold til varemærkelovens § 2 bestå af alle arter af tegn, der er egnet til at adskille en virksomheds varer eller tjenesteydelser fra andre virksomheders, og som kan gengives grafisk. Dette omfatter bl.a. ord og ordforbindelser, slogans, personnavne, firmanavne eller navne på fast ejendomme, bogstaver og tal, figurer og afbildninger eller varens form, udstyr eller emballage. Selve udformningen af et EU varemærke er alene betinget af fantasien, så længe varemærket har det fornødne særpræg og kan karakteriseres som unikt. Når en virksomhed ønsker at registrere et varemærke, er det vigtigt at være klar over en række områder.

Hvorfor registrere sit varemærke?

En varemærkeregistrering er til for at beskytte en virksomheds forretning, da varemærker oftest beskytter firmanavne, produktnavne, loger eller slogans. Man kan registrere sit varemærke i Danmark, i EU eller internationalt ved ansøgning. Et varemærke kan ligeledes opnå beskytte ved ibrugtagning. Dette vil forhindre andre i Danmark i at tage samme varemærke i brug. Registrerer man ikke sit varemærke kan man ydermere fortabe retten til brugen, hvis det lægger sig op ad en anden virksomheds eller persons naturlige egenskaber.

Varemærkeregistrering (klasser)

Ved en varemærkeregistrering, er det vigtigt, at det i ansøgningen angives, hvilke varer og tjenesteydelser, som varemærket skal gælde. I denne forbindelse er Nice-klassifikationen til for at opdele disse i klasser, hvor varer opdeles i klasse 1-34 og tjenesteydelser i klasse 35-45. Her er hver klasse en kategori, der indeholder generelle oplysninger om de pågældende typer af varer og tjenesteydelser. Herudover indeholder hver klasse et sæt af termer, der gælder for klassen, som benyttes til bedre at kunne definere de varer og tjenesteydelser, der ønskes beskyttet. Ved ansøgningen er det vigtigt at vide, at den originale fortegnelse over varer og tjenesteydelser, der er omfattet af en varemærkeansøgning, alene kan indskrænkes og dermed ikke udvides.

Du kan finde alle varemærkeklasser her.

EU Varemærke og registrering

Hvis man som virksomhed ønsker at benytte sine varemærkerettigheder i alle landende i EU, kan man på baggrund af en ansøgning til EUIPO opnå beskyttelse i alle EUs medlemslande, herunder Danmark.

En EU-varemærkeregistrering sker online på EUIPOs hjemmeside. Ansøgningen kan indleveres på alle sprog, men skal også indgive en ansøgning på et af Harmoniseringskontorets sprog.

Når en EUIPO-ansøgning skal prøves, vil EUIPO undersøge om varemærket har særpræg. Ved afslag kan virksomheden appellere til Board of Appeal, herefter EU-Retten og derefter EU-Domstolen for så vidt angår retlige spørgsmål. Der gælder en indsigelsesfrist på indtil 3 måneder efter offentliggørelsen af ansøgningen, hvor andre kan protestere imod en endelig registrering.

For en EU-varemærkeregistrering gælder det, at det for 1 vareklasse er 850 EUR, for 2. vareklasse er 50 EUR oveni, og for yderligere vareklasser 150 EUR per klasse. De samme priser gør sig gældende for fornyelse.

Du kan læse mere om dansk- og international varemærkeregistrering her.

Lad Lexly hjælpe dig

Ønsker du juridisk rådgivning, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at lade Lexly behandle din sag sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale inden for retsområdet. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, hvorfor du kan være sikker på, at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Relaterede services

Ophavsret på artikler

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et EU varemærke?

Et EU-varemærke er et registreret varemærke, som er beskyttet af EU's fælles varemærkelov. Varemærket er et særligt mærke, der bruges af en virksomhed for at identificere dens varer eller tjenester og skelne dem fra andre virksomheders varer eller tjenester.

Hvem kan få et EU varemærke?

Et EU-varemærke kan registreres af enhver virksomhed, der har en fysisk adresse i et af de EU-medlemslande. Når det er registreret, er det beskyttet af EU's fælles varemærkelov, som giver virksomheden ret til at bruge den samme varemærkemærkning i hele EU.

Hvor ofte skal et EU varemærke fornyes?

En registrering af et EU-varemærke skal fornyes hvert tiende år. Det er muligt at forlænge registreringen én gang, så den varer i 20 år totalt. Fornyelsen skal underkastes og betales senest seks måneder før udløbet af den 10-årige periode.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Lad en af vores jurister hjælpe

Få hjælp af jurist Indhent et uforpligtende tilbud
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis