Ægtepagt med kombinationssæreje

Ønsker du og din ægtefælle at sikre jer hver især i tilfælde af skilsmisse, men vil I også gerne sikre hinanden når I dør, kan I få oprettet en ægtepagt med kombinationssæreje. Kombinationssæreje er den mest anvendte særejeform i Danmark. Hvis I også ønsker at sikre jer selv og hinanden ved hjælp af en ægtepagt, så lad LegalHero hjælpe jer med rådgivning samt udarbejdelse af nødvendige dokumenter på en nem, sikker og tryg måde.

I gennemsnit koster en sag som denne

2.990,-

Få gratis tilbud
Logo Trade
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton

Ægtepagt

Som udgangspunkt er alt hvad et par ejer ved indgåelsen af ægteskab og alt hvad de erhverver under ægteskabet fælleseje og skal derfor deles ligeligt ved skilsmisse eller død.

Eksempel på deling af formue - formuefællesskab

Christian har aktiver til en værdi af 800.000 kr. og Anna har aktiver til en værdi af 1.2 millioner kr. Christian og Anna skal skilles, hvilket indebærer at Anna skal have det, der svarer til halvdelen af værdien af Christians aktiver (dvs. 400.000 kr.) og Christian skal tilsvarende have halvdelen af værdien af Annas aktiver (dvs. 600.000 kr.). Christian ender derfor med en samlet sum på 400.000 + 600.000 = 1.000.000 kr. og Anna ender med en samlet sum på 400.000 + 600.000 = 1.000.000 kr.

Hvis I ønsker  at fravige udgangspunktet om formuefællesskab, kan I oprette en ægtepagt. Læs om ægtepagter her

Ægtepagt med kombinationssæreje

Kombinationssæreje er en blanding af fuldstændigt særeje og skilsmissesæreje. Kombinationssæreje virker som fuldstændigt særeje i tilfælde af skilsmisse eller seperation og som skilsmissesæreje ved død for en navngiven ægtefælle eller den længstlevende ægtefælle. En ægtepagt med kombinationssæreje er særlig anvendelig, hvis den ene af ægtefællerne har gæld. Dette skyldes, at der kan bestemmes fuldstændigt særeje ved død for den ægtefælle, der har gæld, hvorved den længstlevende ægtefælles aktiver ikke bliver brugt til betaling til kreditorernes gæld.

Eksempler

Eksempel 1: Christian har aktiver til en værdi af 800.000 kr., men en gæld på 900.000 kr. og Anna har aktiver til en værdi af 1.200.000 kr. og ingen gæld. Christian og Anna skal skilles, hvilket i dette tilfælde ikke indebærer at Anna og Christians aktiver skal deles, da de har indgået en ægtepagt om fuldstændigt særeje. Christian ender derfor med at udtage sin gæld og Anna ender med at udtage sine aktiver til en værdi af 1.200.000 kr.

Eksempel 2: I dette tilfælde har parret oprettet en ægtepagt med kombinationssæreje, hvorfor parret ikke skal dele aktiverne. Hvis parret derudover har aftalt i ægtepagten, at der ved død skal være skilsmissesæreje, når Anna dør og fuldstændigt særeje når Christian dør, da vil bodelingen i så fald se således ud, når Anna dør:

  • Anna efterlader sig 1.200.000 kr. Christian udtager 600.000 kr. i boslod og arver 600.000 kr.

Hvis Christian dør først, ser bodelingen således ud:

  • Christian efterlader sig gæld på 100.000 kr. og Anna udtager sine aktiver på 1.200.000 kr.

Hvis parret ikke havde skræddersyet ægtepagten til deres situation, havde Anna kunne risikere at skulle betale Christians kreditorer, hvis Christian døde først.

Lad LegalHero hjælpe dig med vejledning om oprettelse af ægtepagt

Ønsker du hjælp til vejledning og ægtefællers formueforhold og oprettelse af ægtepagt, så har det heldigvis aldrig været nemmere at få det gjort professionelt. Ved at lade LegalHero vejlede dig om oprettelse af ægtepagt, sikrer du dig samtidig, at alt bliver gjort hensigtsmæssigt. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familie- og arveret. LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder og de har alle mange års erfaring indenfor deres felt. Derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst på den bedst mulige måde. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Du betaler først, når sagsbehandlingen er afsluttet.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor familie- og arveret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Nogle af vores kunder

Traede
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Biletto
Logo Føljeton

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2018 LegalHero All rights reserved