Baggrund

Juridisk rådgivning om arv ved adoption

Der har været skiftende regler på adoptionsområdet. Er du adopteret eller har adopteret, og er du i tvivl om, hvilke konsekvenser det har for dig og din familie i forbindelse med arv? Hvorvidt man arver fra en biologisk forælder, afhænger af, hvornår adoptionen er gennemført, da reglerne har ændret sig siden.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til arv ved adoption
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Arveregler for adopterede børn

Som udgangspunkt følger det af arveloven, at adopterede børn arver sine adoptivforældre som livsarvinger. Det betyder, at adoptivbørn er på lige fod med biologiske børn i familien i arveretlig forstand. Dette er dog kun tilfældet, såfremt der ikke følger andet af adoptionslovgivningen.

I adoptionslovgivningen differentieres der mellem, hvornår adoptionsbevillingen blev udstedt, hvilket er afgørende for, hvilke regler der gælder og dermed hvorledes arveretten skal fortolkes.

Adoption udstedt før 1.1.1957

Børn der blev adopteret mellem 1923 og 1.1.1957 er både legale arvinger i henhold til de biologiske forældre og adoptiv forældrene. Dog er adoptivbarnet kun legal arving til adoptivforældrene og ikke til den øvrige familie.

I denne periode var det muligt for adoptivforældrene at oprettet et testamente, hvori adoptivforældrene havde adgang til at gøre adoptivbarnet arveløs.

Adoptioner foretaget i perioden 1.1.1957 til 30.09.1972

Ved adoptioner foretaget i denne periode blev der foretaget et juridisk fuldstændigt familieskifte. Det betyder, at børn, der blev adopteret i denne periode, ikke arver den biologiske familie, men udelukkende adoptivfamilien.

Det kan dog i adoptionsbevillingen fremsættes et arveforbehold, således man bevarer arveretten i forhold til de biologiske forældre. Arveforbehold kunne indsættes frem til 1972.

Adoptioner foretaget den 1.10.1972 og frem

For adoptioner foretaget fra den 1.10.1972 og fremefter foretages der ligeledes et fuldstændigt familieskifte, hvorefter adoptivbarnet arver adoptivfamilen. Adoptivbarnet arver dermed adoptivfamilien på lige fod med den øvrige famile. For adoptioner foretaget i denne periode, er der ikke mulighed for at indsætte et arveforbehold som ved adoptioner foretaget i perioden 1.1.1957-30.09.1972.

Lad Lexly hjælpe dig med arv ved adoption

Ønsker du hjælp og vejledning om arvereglerne for adoptivbørn, så har det heldigvis aldrig været nemmere at få det gjort professionelt. Ved at lade Lexly vejlede dig om arvereglerne for adoptivbørn, sikrer du dig samtidig, at alt bliver gjort hensigtsmæssigt. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familie- og arveret. Lexlys jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder og de har alle mange års erfaring indenfor deres felt. Derfor kan du være sikker på, at din opgave bliver løst på den bedst mulige måde. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Du betaler først, når sagsbehandlingen er afsluttet.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål om arv ved adoption

Har et adoptivbarn ret til at arve?

Ifølge arvenloven har et adoptivbarn som udgangspunkt ret til at arve som andre livsarvinger, med mindre andet fremgår af adoptionsloven. Dette afhænger af hvilket årstal adoptionen er blevet gennemført.

Hvad hvis adoptionsbevilling er udstedt før 1.1.1957?

Hvis adoptionsbevillingen er udstedt før denne dato, beholder adoptivbarnet den arveretlige stilling i forhold til den biologiske slægt.

Hvad hvis adoptionsbevilling er udstedt efter 1.1.1957?

I dette fælde er der sket såkaldt 'fuldt familieskifte'. Det betyder at adoptivbarnet arver fra sine adoptivforældre på samme måde, som hvis det var et biologisk barn.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til arv ved adoption
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis