Gaver og Lån

Vil man gerne give en gave i form af en større sum penge til nogen, så skal man være opmærksom på, at der ikke er helt frit slag for, hvilket beløb der kan gives, uden der skal betales SKAT af gaven. Alt afhængigt af, hvem der er gavemodtager, skal der muligvis betales SKAT af gaven, hvis den overstiger det afgiftsfrie beløb pr. år.

I gennemsnit koster en sag som denne

2.990,-

Få gratis tilbud

Nogle af vores kunder

Logo Traede
Logo Airtame
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Nøddebazaren
Logo Verdensballetten
Logo Talentgarden

Hvad er en gaveafgift? 

En gaveafgift er en afgift, der pålægges større gaver. Gaveafgiften skal betales til SKAT, og størrelsen på afgiften afhænger af beløbets størrelse, ligesom den også afhænger af, hvem der er gavegiver. Hvis nu man som mormor gerne vil give sine børnebørn en pengegave, skal der betales gaveafgift på 15% på alt, hvad der overstiger det afgiftsfrie beløb på 64.300 (2018). Er man gift må man helt afgiftsfrit give hinanden gaver. Beløbets størrelse er i denne sammenhæng underordnet. Der er med andre ord forskel på gaveafgiften alt afhængig af, hvem der er gavemodtager.

Vil du have hjælp til at lave et gavebrev? 

Et gavebrev kan være en fordel i form af, at gavebrevet kan tjene som dokumentation for, at det overdragede rent faktisk er en gave og ikke eksempelvis en betaling for en ydelse mv. Overstiger gaven beløbsgrænsen kan det ligeledes i gavebrevet anføres, hvem der skal afholde betaling for gaveafgiften. Der kan også være en situation, hvor en forældre gerne vil give en pengegave til sit barn, der er gift, men hvor forælderen gerne vil sikre, at pengene bliver sønnen eller datterens særeje. I det tilfælde, er et gavebrev også en fordelagtig mulighed for at kunne fastsætte vilkår herom.

Hos LegalHero hjælper vi med udarbejdelsen af gavebreve, ligesom vi også gerne er behjælpelige med rådgivning i relation til spørgsmål vedrørende overdragelse af gaver.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du hjælp til at få en udfærdiget et gavebrev eller gennemlæst et eksisterende? Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til ift. vejledning om gaver. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familieret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet, vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor familie- og arveret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2019 LegalHero All rights reserved