Hvad er en gaveafgift?

En gaveafgift er en afgift, der pålægges større gaver. Gaveafgiften skal betales til SKAT, og størrelsen på afgiften afhænger af beløbets størrelse, ligesom den også afhænger af, hvem der er gavegiver. Hvis nu man som mormor gerne vil give sine børnebørn en pengegave, skal der betales gaveafgift på 15% på alt, hvad der overstiger det afgiftsfrie beløb på 64.300 (2018). Er man gift må man helt afgiftsfrit give hinanden gaver. Beløbets størrelse er i denne sammenhæng underordnet. Der er med andre ord forskel på gaveafgiften alt afhængig af, hvem der er gavemodtager.

Vil du have hjælp til at lave et gavebrev?

Et gavebrev kan være en fordel i form af, at gavebrevet kan tjene som dokumentation for, at det overdragede rent faktisk er en gave og ikke eksempelvis en betaling for en ydelse mv. Overstiger gaven beløbsgrænsen kan det ligeledes i gavebrevet anføres, hvem der skal afholde betaling for gaveafgiften. Der kan også være en situation, hvor en forældre gerne vil give en pengegave til sit barn, der er gift, men hvor forælderen gerne vil sikre, at pengene bliver sønnen eller datterens særeje. I det tilfælde, er et gavebrev også en fordelagtig mulighed for at kunne fastsætte vilkår herom.

Hos LegalHero hjælper vi med udarbejdelsen af gavebreve, ligesom vi også gerne er behjælpelige med rådgivning i relation til spørgsmål vedrørende overdragelse af gaver.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du hjælp til at få en udfærdiget et gavebrev eller gennemlæst et eksisterende? Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til ift. vejledning om gaver. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familieret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet, vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.