Rådgivning om ophævelse af særeje

Hvis I har oprettet en ægtepagt om særeje, kan aftalen om særeje ophæves. Der sker ofte, at et par opretter en ægtepagt om særeje ved indgåelsen af ægteskabet, hvorefter de senere i ægteskabet ønsker at ophæve særejet, for i stedet at få fælleseje. Lad LegalHero hjælpe jer med ophævelse af jeres særeje, på en nem sikker og tryg måde.

I gennemsnit koster en sag som denne

2.990,-

Få gratis tilbud
Logo Trade
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton

Ophævelse af særeje

Særeje etableres enten ved oprettelse af en ægtepagt mellem ægtefæller eller ved at arvelader eller gavegiver, beslutter i et testamente/gavebrev, at arven/gaven er modtagerens særeje.

I førstnævnte tilfælde kan særeje ophæves igen. Hvis du og din ægtefælle har oprettet en ægtepagt, hvorefter jeres aktiver er gjort til særeje, kan ægtepagten ophæves ved oprettelse af en ny ægtepagt. Læs mere om ægtepagter og særejeformer her.

I sidstnævnte tilfælde kan bestemmelsen om særeje udelukkende ophæves, hvis arvelader/gavegiver har anført i testamentet/gavebrevet, at bestemmelsen om særeje kan ophæves. Der er ofte indskrevet en bestemmelse om mulighed for ophævelse af særejet i testamenter/gavebrev, men ikke i alle tilfælde.

Ophævelse af særeje ved ægtepagt

Hvis du og din ægtefælle ønsker at ophæve jeres særeje, kan ophævelsen ved ægtepagt ske på mange måder.

Ophævelsen kan fx omfatte:

  • Ophævelse af al særeje, der er anført i ægtepagten
  • Delvis ophævelse af særeje
  • Ophævelse over en periode, fx procentvis ophævelse pr. år
  • Ophævelsen kan være gældende fra den dato, der sker tinglysning

Der skal derfor oprettes en ægtepagt, der beskriver jeres ønsker for ophævelsen af særejet. Ægtepagten skal derefter tinglyses i personbogen.

Når særejet er ophævet, bliver det der før var særeje til fælleseje og indgår i formuefællesskabet. Læs mere om formuefællesskab her.

Der kan være mange årsager til, at et ægtepar ønsker at ophæve deres særeje og da ophævelsen ved ægtepagt kan ske på flere forskellige måder, anbefaler vi, at I gennemgår jeres situation og ønsker med en specialist indenfor området.

Lad LegalHero hjælpe dig med vejledning om ophævelse af særeje

Ønsker du hjælp til vejledning til ophævelse af særeje, så har det heldigvis aldrig været nemmere at få det gjort professionelt. Ved at lade LegalHero vejlede dig, sikrer du dig samtidig, at alt bliver gjort hensigtsmæssigt. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familie- og arveret. LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder og de har alle mange års erfaring indenfor deres felt. Derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst på den bedst mulige måde. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Du betaler først, når sagsbehandlingen er afsluttet.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor familie- og arveret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Nogle af vores kunder

Traede
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Biletto
Logo Føljeton

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2018 LegalHero All rights reserved