Hvorfor vælge uskiftet bo?

Når man står og skal vælge, hvordan ens efterladte skal dele arven efter sig, så vælger rigtig mange at lave en erklæring om uskiftet bo. Begrebet er egentlig meget dækkende for situationen, for i praksis betyder uskiftet bo, at boet ikke skifter, som det normalt ellers gør, når nogen dør. Den længstlevende træder på denne måde i stedet for den førstafdøde. Det betyder, at den længslevende har ret til at råde over alle midlerne i det uskiftede bo. Den længstlevende kan på denne måde overtage hus, formue, bil, forpligtelser mv.

Når den længstlevende afgår ved døden vil arven herefter blive delt mellem både den førstafdøde og længstlevendes arvinger. Man skal være opmærksom på, at man ved uskiftet bo som længstlevende udover de likvide aktiver også overtager eventuel gældsansvar for den førstafdøde. Som før nævnt har den længslevende i et uskiftet bo ret til at forbruge midlerne efter den længstlevende, men den længstlevende må ikke dog ikke misbruge rådigheden over boet.

Der kan være en masse spørgsmål, der melder sig i forbindelse med at vælge, om uskiftet bo skal være en mulighed for en familie. Der kan også opstå udfordringer, hvis der allerede indgået aftale om uskiftet bo. Hos LegalHero hjælper vi med alle problematikker i relation til uskiftet bo, således at trygt og nemt kan sikre dine nærmeste i fremtiden.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du rådgivning om uskiftet bo? Hos LegalHero har det aldrig været nemmere!

Det foregår hos os praktisk det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du konkret ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familie- og arveret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet, vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.