Testamente for enlige

Hvis du ikke er gift, tilfalder arven automatisk dine børn. Såfremt du ikke har børn tilfalder arven dine forældre og hvis de er døde, tilfalder arven dine søskende. Mange ønsker at arven efter dem skal tilrettelægges og skræddersys, så det passer nøjagtigt til deres liv og ønsker. Lad LegalHero hjælpe og rådgive dig på en nem, sikker og tryg måde.

I gennemsnit koster en sag som denne

2.990,-

Få gratis tilbud
Logo Trade
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton

Legale arvinger

Såfremt du ikke opretter et testamente tilfalder arven efter dig dine legale arvinger. Legale arvinger er et juridisk udtryk for, dem der arver dig efter arveloven. Hvem der er dine legale arvinger afhænger af din familiemæssige situation. Den legale arverækkefølge ser således ud for enlige:

  1. Dine børn eller børnebørn
  2. Forældre
  3. Søskende
  4. Niecer og nevøer
  5. Bedsteforældre
  6. Mostre, morbrødre, fastre, farbrødre
  7. Staten

Læs evt. mere på domstolenes hjemmeside her.

Testamente for enlige med børn

Når du dør, arver din børn hele arven efter dig. Hvis du ønsker, at arven skal fordeles anderledes, fordi du fx ønsker at dine børnebørn, søster, venner eller en velgørende forening skal arve efter dig, skal du oprette et testamente.

Situationen kan også være den, af dit barn har betydelig gæld og arven derfor kun vil tilfalde vedkommendes kreditorer. I dette tilfælde kan der gives arveafkald. Læs mere om arveafkald her. INDSÆT LINK OM ARVEAFKALD. I så fald skal du beslutte i dit testamente, hvem arven ellers skal tilfalde.

Testamente for enlige uden børn

Hvis du ved din død ikke efterlader dig børn eller børnebørn, tilfalder arven dine forældre, derefter dine søskende og så fremdeles. Se ovenstående arverækkefølge.

Såfremt du ønsker, at arven efter dig skal fordeles anderledes, skal du ligeledes i denne situation oprette et testamente.

I denne situation skal du være opmærksom på boafgiftens størrelse, da den afhænger af den familiemæssige tilknytning. Boafgiften kan være helt op til 36,25% af arven.

Læs mere om boafgift her.

Velgørende organisationer - 30% reglen

30% reglen anvendes ofte af enlige uden børn, der ønsker at testamentere en del af arven efter sig, til personer der bliver pålagt at betale 36,25% i boafgift. Ved at testamentere 30% af boet til en velgørende organisation (der er fritaget fra betale boafgift) mod, at organisationen afholder boets samlede boafgift, kan 70% af boet tilfalde de øvrige arvinger, uden at de skal betale boafgift. Dermed vil den del af arven, der kan fordeles til arvinger, være større samtidig med, at du støtter en velgørende organisation.

Det er dog kun bestemte velgørende organisationer, der er fritaget for at betale boafgift. Find de velgørende organisationer på Skats hjemmeside her.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du rådgivning om fordelingen af arven efter dig og oprettelse af testamente? Hos LegalHero har det aldrig været nemmere!

Hos LegalHero foregår det således, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du konkret ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familie- og arveret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet, vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor familie- og arveret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Nogle af vores kunder

Traede
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Biletto
Logo Føljeton

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2018 LegalHero All rights reserved