Testamente for ugifte samlevende – uden børn

Hvis du og din samlevende ikke er gift, arver I ikke hinanden, medmindre I opretter et testamente. I kan ved oprettelse af et testamente sikre hinanden, så I kan arve hinanden som var I ægtefæller. Mange vælger idag ikke at blive gift og det er derfor vigtigt at være klar over, hvilke juridiske udfordringer det medfører. Lad LegalHero rådgive dig på en nem, sikker og tryg måde.

I gennemsnit koster en sag som denne

2.990,-

Få gratis tilbud
Logo Trade
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton

Arv for ugifte samlevende uden børn

Der er ingen legal arveret for ugifte samlevende. Det betyder med andre ord, at du og din kæreste/samlever ikke arver hinanden, når én af jer dør. I stedet arver jeres forældre efter jer, hvis I ikke opretter et testamente.

Ugifte samlevende har mulighed for, at oprette et udvidet samlevertestamente hvorved man kan arve hinanden som ægtefæller med fuldstændigt særeje. Læs mere om fuldstændigt særeje her.

I skal dog være opmærksomme på, at som ugifte samlevende kan I ikke sidde i uskiftet bo. Dette kan ikke lade sig gøre, da I ikke er gift og dermed ikke har formuefællesskab. Læs mere om formuefællesskab her.

Testamente for ugifte samlevende uden børn

Følgende betingelser skal være opfyldt for, at ugifte samlevende kan oprette et testamente.

  1. Testamentet skal være gensidigt, dvs. at I skal indsætte hinanden som arvinger helt eller delvist,
  2. I skal teoretisk kunne indgå ægteskab med hinanden, dvs. at I ikke må være gift med andre eller være søskende,
  3. I må ikke have oprettet et gensidigt samlevertestamente med andre,
  4. I skal leve sammen i et ægteskabslignende forhold,
  5. I skal have haft fælles bopæl de sidste to år og have boet sammen de sidste to år før førstafdødes dødsfald

Kravet om fælles bopæl er opfyldt, selvom I må flytte midlertidigt fra hinanden, pga. institutionsophold, plejehjem eller lignende.

Såfremt I opfylder ovenstående betingelser, kan I oprette et testamente og indsætte hinanden som arvinger helt eller delvist.

Boafgift

I kan ikke undgå boafgiften på ligefod med ægtefæller. Der skal betales 15% i boafgift for arv, der overstiger bundfradraget på 289.000 kr. (2018)

Læs mere om arveafgift her.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du rådgivning om udvidet samlevertestamente? Hos LegalHero har det aldrig været nemmere!

Det foregår sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du konkret ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i familie- og arveret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet, vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor familie- og arveret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Nogle af vores kunder

Traede
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Biletto
Logo Føljeton

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2018 LegalHero All rights reserved