Juridisk rådgivning ved gæld

En gæld kan være en alvorlig byrde, især hvis man ikke har råd til at betale den af på egen hånd. Hvis du har brug for juridisk rådgivning vedrørende gæld, kan det være en god idé at kontakte en jurist. Juristen kan hjælpe dig med at forstå dine rettigheder og forpligtelser, samt hvilke muligheder du har for at håndtere din gæld.

Låneaftale

En gæld kan stamme fra en låneaftale. Låneaftalen er en juridisk aftale, som du indgår med en bank eller et andet låneinstitut, når du låner penge. Låneaftalen indeholder en række forpligtelser, som du er forpligtet til at overholde. Hvis du ikke overholder låneaftalen, kan det få alvorlige konsekvenser for dig, herunder at du kan blive tvangsauktioneret.

Debitorskifte

En af de mest almindelige årsager til gældsproblemer er, at man har taget et debitorskifte. Dette sker typisk, når man køber noget på afbetaling, og man ikke har råd til at betale det af med det samme. Hvis man ikke betaler det af inden for den aftalte frist, kan man blive pålagt renter og gebyrer, som gør det endnu sværere at komme ud af gælden.

Mortifikation af ejerpantebrev

Hvis man har et ejerpantebrev i et hus, som man sælger, skal man typisk have et nyt ejerpantebrev i det nye hus. Hvis man ikke kan få det, kan det føre til, at man ikke kan få solgt huset, og man kan derfor blive siddende med to huslejer.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis