Baggrund

Gældsbrev

Med LegalHeros gældsbrev er både låntager og långiver sikret nogle solide juridiske rammer for lånet – uanset om parterne er virksomheder eller privatpersoner. Vi hjælper dig i mål med gældsbrevet og rådgiver dig om indholdet.

Tager 5 minutter
Kan hentes med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Med LegalHeros gældsbrev er både låntager og långiver sikret nogle solide juridiske rammer for lånet – uanset om parterne er virksomheder eller privatpersoner. Vi hjælper dig i mål med gældsbrevet og rådgiver dig om indholdet.
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er et gældsbrev?

Et gældsbrev er et juridisk bindende dokument, der dokumenterer et lån og beskriver lånebetingelserne mellem långiver og låntager. Med lånebetingelser menes alle de vilkår, der ønskes aftalt for lånet f.eks. tilbagebetaling eller renter. Gældsbrevet fungerer som begge parters dokumentation for, at den ene part har lånt penge af den anden og bliver samtidig brugt som en sikkerhed for långiver, at låntager faktisk betaler lånet tiltage. Nedenfor kan du blive klogere på, hvilke bestemmelser, der typisk findes i sådan et dokument, samt hvad LegalHero anbefaler at der indarbejdes.

Hvad indeholder et gældsbrev?

Det er vigtigt at få alle relevante informationer indskrevet i sit gældsbrev, så der er klare rammer for lånet. På den måde sikrer man sig dokumentation ved eventuelle tvivlstilfælde eller misligholdelser af aftalen. Aftalen skal først og fremmest indeholde informationer om både låntager og långiver. Herudover skal aftalen indeholde informationer om selve lånets beløb samt en aftale om afvikling af gælden.

Det er muligt at skræddersy sit eget gældsbrev, så det passer til begge parters behov. Der er ingen formkrav i forbindelse med oprettelsen af gældsbrevet og er gyldigt i det øjeblik begge parter har underskrevet dokumentet. Gældsbreve er typisk forskellige og afhænger af hvorvidt der der er tale om privat eller erhvervsmæssig brug. Vi anbefaler, at du får gennemgået gældsbrevet med en rådgiver, før du sætter din underskrift.

Eksempel på gældsbrev

Uanset om gældsbrevet laves til erhverv eller privat brug, skal det indeholde en række forhold for, som LegalHero har gjort nemt for dig. Nedenfor kan du se et eksempel på et gældsbrev.

Eksempel på gældsbrev

Gældsbrevet er fiktivt og er side 1 ud af 2.

Hvad skal man være opmærksom på med et gældsbrev?

  • Der er intet loft over, hvor meget man må udlåne. Det afgørende er, at SKAT ikke opfatter beløbet som en gave, da det vil betyde, at man skal betale en afgift af beløbet.
  • Det fremgår af gældsbrevslovens § 5, at hvis betalingstiden ikke fastlægges, er skyldereren forpligtet til at betale gælden, når fordringshaveren forlanger det. Det anbefales derfor, at dette indarbejdes i aftalen.

Alt dette tager LegalHero forbehold for i vores gældsbrev – og du kan derfor være sikker på, at du får udarbejdet et juridisk korrekt gældsbrev med vores dokumentgenerator.

Hvad indeholder et gældsbrev?

Gældsbrevet skal bl.a. indeholde:

  • informationer om den person, som låner penge (lånetager) samt lånegiver
  • størrelsen på lånet samt eventuelle renter
  • hvordan tilbagebetalingen skal foregå
  • løbetid og frist for tilbagebetaling
  • i tilfælde af misligholdelse, hvilke aftaler gælder?
  • tvangsfuldbyrdelse, og hvordan lånegiver kan inddrive lånet
  • lovvalg og værneting, hvilke lands regler gælder?
  • øvrige betingelser, som er relevant mellem parterne

Hvorfor skal man lave et gældsbrev?

Gældsbrevet sikrer faste og klare rammer for lånet, som er en fordel for både lånegiver og lånetager. Gældsbrevet vil indeholde alle de vilkår, der er nødvendige for aftalen. På den måde mindsker du risikoen for at nogen af parterne kommer til at misforstå og/eller i konflikt med hinanden.

Hvordan kommer jeg i gang?

Med LegalHeros smarte dokumentgenerator kan du lave dit gældsbrev på blot 5 minutter. Alt du skal gøre er at besvare de spørgsmål, som vi stiller dig, og så vil du løbende kunne se dit gældsbrev blive genereret.

Vores gældsbrev er lavet 100 % juridisk korrekt, og det dækker de flestes behov. Skulle du dog alligevel have specielle ønsker, kan du altid tilkøbe juridisk bistand fra en af vores juridiske eksperter i aftaleret, til at gennemgå og tilrette gældsbrevet efter behov.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os - vi sidder klar til at hjælpe.

Relaterede services

Debitorskifte

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fordelen ved et gældsbrev?

Med et gældsbrev i hånden er du sikret klare rammer for dit lån. Det er både i låntagers og långivers interesse, at betingelserne for lånet er skriftligt aftalt. Gældsbrevet kan også mindske konflikter og misforståelser mellem låntager og långiver.

Hvad er et gældsbrev?

Gældsbrevet beskriver låneforholdet og omstændighederne for lånet mellem långiver og en låntager. Brevet fungerer som dokumentation for, at der er lånt penge til anden og som sikkerhed for, at gælden vil blive betalt tilbage.

Hvornår er gældsbrevet gyldigt?

Låntager og långiver kan selv stå for udfærdigelsen af et juridisk bindende gældsbrev. Gældsbrevet skal ikke tinglyses, men er stadig gyldigt når begge parter har underskrevet dokumentet. Derfor er det vigtigt du er 100 % bekendt med indholdet i aftalen.

Pris

249 kr.

Inkl. moms Opret gældsbrev
Sådan virker det
Besvar spørgsmålene Underskriv digitalt Download det færdige dokument

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis