Låneaftale

Med LegalHeros låneaftale er du sikret nogle solide juridiske rammer for dit lån – uanset om parterne er virksomheder eller privatpersoner. Låneaftalen fungerer desuden som et almindeligt gældsbrev.

Price info

Price
399
498.75

Product URL
https://app.legalhero.dk/smart_docs/laaneaftale

Preferred CTA text
Opret låneaftale


Price info with counseling

Price
3199
3,998.75

Product URL


Preferred CTA text
Få hjælp til låneaftale

Tager 5 minutter
Kan hentes med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig
Med LegalHeros låneaftale er du sikret nogle solide juridiske rammer for dit lån – uanset om parterne er virksomheder eller privatpersoner. Låneaftalen fungerer desuden som et almindeligt gældsbrev.
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Pris

499 DKK

Inkl. moms Opret låneaftale
Sådan virker det
Besvar spørgsmålene Underskriv digitalt Download det færdige dokument

Hvad er en låneaftale?

En låneaftale er en juridisk binding mellem to parter, hvor der bliver aftalt nogle specifikke vilkår for lånet. Låneaftalen indeholder normalt følgende informationer:

  • Lånets størrelse
  • Lånets løbetid
  • Renter og gebyrer
  • Betalingsplan
  • Konsekvenser ved ikke at betale lånet tilbage

Låneaftalen er en vigtig dokumentation for lånet, og det er derfor vigtigt at sikre sig, at alle vilkår og betingelser er skrevet klart og tydeligt.

Hvordan indgås en låneaftale?

For at indgå en låneaftale med en privatperson, skal man have et godt kendskab til vedkommende. Det er en fordel, hvis man kender personens økonomiske situation, så man ved, om vedkommende er i stand til at betale lånet tilbage.

Man skal også have en idé om, hvor stort et beløb, man ønsker at låne. Når man har fundet en privatperson, man vil låne penge af, skal man aftale en dato for, hvornår lånet skal betales tilbage.

Herefter skal man udarbejde en låneaftale, som skal underskrives af begge parter.

Hvad skal man være opmærksom på med en låneaftale?

  • En låneaftale kan omhandle alt fra et pengebeløb til en fysisk ting. Desuden er der intet loft over, hvor meget man må udlåne. Det afgørende er, at SKAT ikke opfatter beløbet som en gave, da det vil betyde, at man skal betale en afgift af beløbet.
  • Der gælder ingen formkrav for udformningen af en låneaftale. Aftalen har gyldighed, når den er underskrevet af begge parter og såfremt den ikke strider imod aftaleloven.
  • En låneaftale er oftest meget simpel af natur, men det er stadig anbefalet at sørge for, at aftalen er så præcis som muligt for på bedste vis at undgå uenigheder.
  • Det fremgår af gældsbrevslovens § 5, at hvis betalingstiden ikke fastlægges, er skyldereren forpligtet til at betale gælden, når fordringshaveren forlanger det. Det anbefales derfor, at dette indarbejdes i aftalen.

Alt dette tager LegalHero forbehold for i sin låneaftale – og du kan derfor være sikker på, at du får udarbejdet en juridisk korrekt låneaftale med vores dokumentgenerator.

Hvilke rettigheder har långiveren i en låneaftale?

En låneaftale giver långiveren en række rettigheder. Långiveren har blandt andet ret til at få et sikkerhedsstillelse for lånet, hvis dette er aftalt i låneaftalen.

En låneaftale giver også långiveren ret til at få lånet tilbagebetalt på en given dato. Hvis lånet ikke bliver betalt tilbage på den aftalte dato, har långiveren også ret til at få lånet forrentet.

Hvilke forpligtelser har låntageren i en låneaftale?

Låntageren har en række forpligtelser i en låneaftale. For det første skal låntageren sørge for, at lånebeløbet bliver betalt tilbage til långiveren inden for den aftalte frist.

Derudover skal låntageren sørge for, at der ikke opstår forsinkelser i betalingen. Hvis der opstår forsinkelser, kan det medføre, at långiveren tager en række forholdsregler, såsom at indkassere lånet med renter og gebyrer.

Låntageren skal også sørge for at holde långiveren orienteret om sin økonomiske situation. Hvis låntageren får ændringer i sin indkomst eller udgifter, skal långiveren have besked herom.

Endelig skal låntageren sørge for, at der ikke opstår forhold, som gør, at han eller hun ikke kan betale lånet tilbage. Hvis der opstår sådanne forhold, skal låntageren straks kontakte långiveren.

Hvad sker der hvis låntageren ikke overholder låneaftalen?

Hvis låntageren ikke overholder låneaftalen, kan det medføre, at långiveren tager en række forholdsregler, såsom at indkassere lånet med renter og gebyrer. Låntageren kan også blive tvunget til at betale lånet tilbage med det samme. I værste tilfælde kan det medføre, at långiveren søger at få lånet indfriet ved retten.

Hvordan kommer jeg i gang?

Med LegalHeros smarte dokumentgenerator kan du lave din låneaftale på bare 5 minutter. Alt du skal gøre er at besvare de spørgsmål, som vi stiller dig, og så vil du løbende kunne se din låneaftale blive genereret.

Vores låneaftaler er lavet 100 % juridisk korrekt og de dækker de flestes behov. Skulle du dog alligevel have specielle ønsker, kan du altid tilkøbe juridisk bistand fra en af vores juridiske eksperter i aftaleret, til at gennemgå og tilrette aftalen efter behov.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis