Baggrund

Fuldmagt til afholdelse af skrivebords­general­forsamling

En fuldmagt til afholdelse af en skrivebordsgeneralforsamling er et dokument, der giver kapitalejere muligheden for at overlade ansvaret for afholdelsen af skrivebordsgeneralforsamlingen til en anden.

Tager 5 minutter
Kan hentes med det samme
Genereres automatisk
Skræddersyet udfra dine svar
Tilkøb ekspertrådgivning
Vi finjusterer dokumentet til dig

En fuldmagt til afholdelse af en skrivebordsgeneralforsamling er et dokument, der giver kapitalejere muligheden for at overlade ansvaret for afholdelsen af skrivebordsgeneralforsamlingen til en anden.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Skrivebordsgeneralforsamling - hvad er det?

Der er for selskabets ejere en mulighed for at vælge, at der ikke behøves at blive udsendt en formel indkaldelse til generalforsamling. Til dette kræves der fuld tilslutning, da der kan forekomme en situation, hvor en ejer ønsker at udsende indkaldelse til generalforsamling, og ledelsen dermed vil være forpligtet til at gøre dette.

En generalforsamling er et begreb, der omfatter virksomheder af alle størrelser. Der kan dog være tilfælde, hvor en virksomhed, der ikke nødvendigvis har en særlig stor ejerkreds, og hvor denne ejerkreds er så tæt knyttet til virksomheden og dens drift, at en generalforsamling ikke behøver at være lige så formel. For disse virksomheder er der en mulighed for at indkalde til en "skrivebordsgeneralforsamling", hvor alle kapitalejere givet fuldmagt til en bestemt person.

Afholdelse af en skrivebordsgeneralforsamling kan også være relevant, hvis de punkter, der er på generalforsamlingens dagsorden, ikke nødvendiggør en drøftelse blandt aktionærerne

Hvad indebærer en skrivebordsgeneralforsamling?

En skrivebordsgeneralforsamling indebærer, at alle ejerne er enige om, at det ikke er nødvendigt at indkalde til en formel generalforsamling. Det er i stedet et alternativ, hvor ejerne kan aftale hvordan og hvornår beslutningerne skal træffes. Det er ikke et krav for en skrivebordsgeneralforsamling, at selskabets ejere mødes.

I stedet bliver et udkast til generalforsamlingsreferat sendt rundt til alle selskabets ejere. Når ejerne har accepteret udkastet, bliver det underskrevet af dirigenten, som efterfølgende registrerer beslutningerne i Erhvervsstyrelsens IT-system, hvis dette er nødvendigt.

Hvordan kommer jeg i gang?

Med vores smarte dokumentgenerator kan du generere, underskrive og downloade din skræddersyede fuldmagt online. Fuldmagten er efter oprettelsen gemt på din profil, hvor du frit kan dele, downloade og opbevare det efter behov.

Du har efterfølgende mulighed for at tilkøbe en gennemgang, tilpasning eller anden hjælp fra vores juridiske eksperter.

Hvis du er i tvivl om noget, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at hjælpe.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en skrivebordsgeneralforsamling?

I virksomheder med en mindre ejerkreds kan en generalforsamling afvikles ved en skrivebordsgeneralforsamling. Ved en skrivebordsgeneralforsamling overholdes de selskabsretlige regler, men ved denne model mødes ejerne ikke fysisk, hvis de har givet fuldmagt til dirigenten.

Hvordan foregår en skrivebordsgeneralforsamling?

Ved en skrivebordsgeneralforsamling er det ikke at krav at ejerne mødes ved en formel generalforsamling. Ved denne forsamling sendes et udkast til generalforsamlingsreferat rundt til ejerne. Når alle har accepteret referatet, bliver det underskrevet af dirigenten.

Hvad er fordelen ved en skrivebordsforsamling?

Imodsætning til en alminde generalforsamling kan ejerne, hvis de er enige om ændringen, afholde en skrivebordsgeneralforsamling. Hermed behøver ejerne ikke at møde fysisk. Afholdelse af en skrivebordsgeneralforsamling kan også være relevant, hvis de punkter, der er på generalforsamlingens dagsorden, ikke nødvendiggør en drøftelse blandt aktionærerne.

Lav online
299 kr.
Med jurist
Fra 1.799 kr.

Pris

299 kr.

Ekskl. moms Opret fuldmagt
Sådan virker det
Besvar spørgsmålene Underskriv digitalt Download det færdige dokument

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis

299 kr.

Start nu