Juridisk hjælp til fuldmagter

Hvad er en fuldmagt?

Det kan være praktisk og nødvendigt i flere forskellige henseender at have styr på fuldmagten. En fuldmagt er et juridisk dokument, der giver en anden person lov til at handle på dine vegne. Du kan give fuldmagt til en person til at håndtere alle aspekter af dit liv, eller du kan begrænse fuldmagten til at dække et specifikt emne eller en bestemt periode. Du kan til enhver tid tilbagekalde fuldmagten, hvis du ikke længere ønsker den skal være gældende.

Hvorfor er en fuldmagt relevant?

Alle personer over 18 år, der kan handle fornuftsmæssigt, kan oprette en fuldmagt. Du kan med fordel oprette en generelfuldmagt hvis du ønsker f.eks. din ægtefælle eller barn skal handle på dine vegne. Hvis du en dag ikke er i stand til at handle fornuftsmæssigt vil den fuldmægtige varetage dine interesser, frem for at myndighederne udpeger en værge for dig.

Hvis du er syg eller har et familiemedlem, der er svækket kan det være nødvendigt med en fremtidsfuldmagt. Ofte bruges fuldmagten hvis vedkommende er svækket af sygdom og ikke længere kan varetage sine interesser. Hermed sikrer I at en anden kan handle juridisk på din pårørendes vegne. Det er vigtigt du giver fuldmagten til en du stoler på.

Hvad skal fuldmagten indeholde?

Det er bedst at få skræddersyet din fuldmagt, så du er sikker på indholdet. Dog indeholder de fleste fuldmagter:

  • Oplysninger om fuldmagtsgiver
  • Oplysninger om fuldmægtigen
  • Underskrifter fra begge parter
  • Hvad der gives fuldmagt til – formål
  • Tidshorisonten på fuldmagten

Forskellige fuldmagter

Der er forskellige typer af fuldmagter som kan være begrænset til få opgaver, men også udformes bredt som generelfuldmagter. Få et overblik over de forskellige fuldmagter her.

Generalfuldmagt

En generalfuldmagt er en fuldmagt, der giver den person, du har udstedt den til, lov til at handle på dine vegne i enhver situation. Generalfuldmagter er ofte udstedt til ægtefæller eller forældre, så de kan træffe beslutninger for dig, hvis du er forhindret i at gøre det selv. For eksempel kan du udstede en generalfuldmagt til din ægtefælle, så de kan handle på dine vegne, hvis du er forhindret i at gøre det selv på grund af sygdom eller rejse. Generelfuldmagten kan også bruges til at hente almindelige praktiske ting - såsom pakker.

Fremtidsfuldmagt

En fuldmagt, der gælder fra det øjeblik, du udsteder den, kaldes også en fremtidsfuldmagt. Fremtidsfuldmagter er ikke begrænset til at dække kun dine aktiver; de kan også give den pågældende fuldmagtshaver magt til at træffe beslutninger om dit helbred og velbefindende.

Digital fuldmagt

Der er også mulighed for at lave en digital fuldmagt. Den digitale fuldmagt benyttes oftes når det omhandler det offentlige, f.eks. til boligstøtte eller andre ydelser. Du kan som fuldmagtsgiver selv vælge personen og du vælger selv hvor lang tid perioden skal strække sig over. Den digitale fuldmagt benyttes oftes hvis man har ældre forældre/bedsteforældre som har svært ved at navigere i det onlineunivers og håndtering af bl.a. NemID/MitID.

Har du brug for hjælp til fuldmagter?

Har du brug for hjælp og vejledning til udarbejdelse af fuldmagt og er du i tvivl om hvad der er bedst for dig? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i famile- og arveret, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår kan jeg oprette en fuldmagt?

Der er mulighed for at oprette en fuldmagt hvis du er over 18 år og kan handle ''fornuftsmæssigt''. Det betyder også, at der ikke er mulighed for at oprette en fuldmagt hvis du ikke forstår konsekvenserne af, hvad du skriver under på.

Hvilke typer fuldmagter findes der?

De mest benyttede fuldmagter er generelfuldmagten og fremtidsfuldmagten. Det er op til dig hvilken type fuldmagt du ønsker at benytte.

Er det muligt at tilbagekalde en fuldmagt?

Det vil altid være muligt at trække sin fuldmagt tilbage, hvis du ikke længere ønsker at fuldmægtige skal varetage dine interesser.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis