Rådgivning i forhold til ophavsrettigheder

Ophavsrettigheder udspringer fra den juridiske disciplin kaldet immaterialretten. Immaterialretten er af betydning for de situationer, hvor der skabes værker som resultat af en kreativ indsats. Derfor siger man også, at immaterialretten dækker over såkaldte intellektuelle rettigheder. Intellektuelle rettigheder skal ses modsætning til materielle, der bærer karakter af at være i fysisk form. Et maleri er ekempelvis et ophavsretligt beskyttet værk, ligesom et billede også kan være det.

I gennemsnit koster en sag som denne

4.485,-

Få gratis tilbud

Nogle af vores kunder

Logo Traede
Logo Airtame
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Nøddebazaren
Logo Verdensballetten
Logo Talentgarden

Hvad er ophavsret?

Der findes en en række krav, der skal opfyldes, før end der kan opnås ophavsret på et værk. Et af kravene består i, at det pågældende værk, der skabes, skal være originalt. Der er ikke nogen klar definition af, hvonår et værk er originalt, men der findes nogle momenter, der er af betydning for, om et værk er af original karakter eller ej. Herunder skal være være skabt ved egen personlig indsants, ligesom det også skal være kreativt på sin egen særegne måde.

Herudover skal værket endvidere være litterært eller kuntnerisk før end, det kan opnå ophavsretlig beskyttelse. Det kan umiddelbart lyde meget bred omfavnende, og det er det i praksis også. Ophavsretten dækker nemlig over rigtig mange ting - ligefra bøger til EDB-programmer.

Ønsker du hjælp til en ophavsretlig problemstilling?

Der er en stigende tendens til krænkelser af ophavrettigheder, og det skyldes som overvejende den teknologiske udvikling. Teknologien gør det nemlig nemmere at kopiere andres værker. Den lette adgang til at kunne lade sig inspirere af andre, bliver for nogen for fristende, og det kan resultere i en overtrædelse af ophavsretten. Det kan være meget frustrerende at blive udsat for ophavsretlige krænkelser, men faktisk kan det den anden vej rundt også nogle gange være svært at vide, om man rent faktisk overtræder andres ophavsret.

Derfor er dette område blevet genstand for lidt alternative retshåndhævelser indenfor de seneste par år. Det kan blandt andet ses på de sociale medier.

Vi anbefaler selvfølgelig til, at man løser konflikter om ophavsret i henhold til reglerne herom. Vi kan tilbyde rådgivning indenfor alle aspekter af ophavsretten. Hvad enten du som privatperson eller som erhvervsdrivende har været udsat for en ophavsretlig krænkelse, så kan vi bistå dig med at få stoppet den krænkende adfærd, ligesom vi også kan hjælpe dig med at nedlægge påstand om eventuel kompensation for krænkelsen, hvis det er vores vurdering, at du er berettiget til dette.

Er du i gang med at frembringe eller udvikle noget, men er du i tvivl, om du krænker andre ophavsrettigheder? Så hjælper vi dig gerne med en vurdering af, hvor du står.

Et andet eksempel på et tilfælde, hvor vi også hjælper, er situationen, hvor du selv er blevet anklaget for at krænke andres ophavsret. I dette tilfælde hjælper vi også gerne med blandt andet med al kommunikation med modparten, således at dine påstande fremstår sagligt og i et klar juridisk format.

Hvordan foregår sagsbehandlingen? 

Ønsker du hjælp i relation til en ophavsretlig problemstilling? Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til ift. dit problem. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i immaterialret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor immaterialret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2019 LegalHero All rights reserved