Rådgivning i forbindelse med varemærkeregistrering

Lad LegalHero lave din varemærkeregistrering. Vi laver den nødvendige dokumentation, så du slipper for besværet og dine behov dækkes. LegalHero har juridiske specialister indenfor immaterialretten, der sørger for at din varemærkeregistrering udføres korrekt og lovmæssigt. Vores eksperter er din garanti for en kvalitetsfuld rådgivning og sagsbehandling.

I gennemsnit koster en sag som denne

4.485,-

Få gratis tilbud
Logo Trade
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton

Det rigtige varemærke er det ultimative bevis på, at et billede kan sige mere end 1000 ord. Et varemærke kan dog også være andet end blot et billede. Et registrerbart varemærke skal være egnet til at adskille en virksomheds varer eller tjenesteydelser fra andre virksomheders, ligesom det skal kunne gengives grafisk. Foruden billeder og 3D-billeder kan dette blandt andet være slogans, figurer, unik emballage eller varens særlige form.

Hvorfor registrere sit varemærke?

Man kan registrere sit varemærke i Danmark eller i hele EU ved ansøgning. Man kan også blot tage sit varemærke i brug. Dette vil forhindre andre i Danmark i at tage samme varemærke i brug. Når det nu alligevel anbefales at registrere sit varemærke, så er grundene adskillige. Man nyder ingen beskyttelse af et uregistreret varemærke i resten af EU. Hvis man ikke registrerer sit varemærke, kan man desuden risikere at ens varemærke ligger for tæt op ad et andet varemærke, hvilket kan føre til en erstatningssag. Registrerer man ikke sit varemærke kan man ydermere fortabe retten til brugen, hvis det lægger sig op ad en anden virksomheds eller persons naturlige egenskaber. Som i Lars H.U.Gs tilfælde, hvor en sangeren havde brugt scenenavnet Lars Hug i mange år, men måtte ændre sit navn, da en navngiven Hug ville have penge for, at kunstneren kunne bruge hans familienavn.

Varemærkeregistrering i Danmark

Varemærkeregistrering i Danmark varer i 10 år, og kan derefter forlænges med yderligere 10 år. Der er ingen grænse for hvor mange gange en virksomhed kan fornye deres registrering. Principielt kan man bruge sit varemærke for evigt, betinget af at man reelt benytter sig af det. Efter at varemærkeregistrering har fundet sted skal man tage det i brug senest 5 år efter Patent- og Varemærkestyrelsen har godkendt registreringen. Varemærkeregistrering gælder kun for den type produkt, eller typer produkt som varemærket er registreret for. Er varemærket for generisk, eller lægger det sig tæt op ad et andet varemærke kan Patent- og Varemærkestyrelsen afslå registreringen.

Varemærkeregistrering i EU

Et alternativ til at registrere sit varemærke i Danmark, er at få det registreret hos EUs Varemærke og Design Myndighed. Så vil din varemærkeregistrering være beskyttet i hele EU (inklusiv Danmark). De samme forhold er gældende når man registrerer hos EU som i Danmark. Varemærkeregistrering varer 10 år og kan fornyes med yderligere 10 år, så længe varemærket er i brug. De samme kriterier benyttes når det besluttes om varemærket kan registreres. Man skal dog være opmærksom på, at i modsætning til den danske Patent- og Varemærkestyrelse, så offentligører EU alle varemærkeregistreringer og giver virksomheder mulighed for at gøre indsigelse 3 måneder efter registreringen.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du hjælp til at få registreret dit varemærke? Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til ift. dit problem. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i immaterialret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor immaterialret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Nogle af vores kunder

Traede
Logo Verdensballetten
Logo Grød
Logo Biletto
Logo Føljeton

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2018 LegalHero All rights reserved