Baggrund

Investeringsaftale

En investeringsaftale er en del af et samlet investeringskompleks, der indeholder flere juridiske dokumenter. Typisk anvendes investeringsaftaler i forbindelse med kapitalforhøjelser og konvertibel lånefinansiering i kapitalselskaber, dvs. ApS og A/S. Læs mere om investeringsaftaler herunder eller kom i gang med din opgave med det samme ved at klikke “kom i gang”.

Priser fra

1.796 kr. Opret investeringsaftale

En investeringsaftale er en del af et samlet investeringskompleks, der indeholder flere juridiske dokumenter. Typisk anvendes investeringsaftaler i forbindelse med kapitalforhøjelser og konvertibel lånefinansiering i kapitalselskaber, dvs. ApS og A/S. Læs mere om investeringsaftaler herunder eller kom i gang med din opgave med det samme ved at klikke “kom i gang”.

Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad er en investeringsaftale?

En investeringsaftale er et aftaledokument, der oplister de betingelser som en investering skal foretages på baggrund af. Det kan sammenlignes med andre typer af købekontrakter, idet transaktionen i de fleste tilfælde består af en udveksling af kontanter og kapitalandele.

Typisk vil en investering i et selskab skulle foretages på baggrund af mange juridiske dokumenter og det som oftest også her, at de egentlige beslutninger bliver truffet. Investeringskomplekser kan nemlig deles op i selskabsretlige og erhvervsretlige dokumenter.

Selskabsretlige dokumenter:

Erhvervsretlige dokumenter:

Investeringsaftale kan derfor ses som et opsamlende dokument, der udspecificerer hele transaktionen, parternes interesser, vilkår for overdragelsen samt alle øvrige terms.

Hvad indeholder en investeringsaftale?

En investeringsaftale bør indeholde alle væsentlige vilkår for investeringen. Derfor er det vigtigt, at man fra start har et overblik over de forskellige vilkår, der kan gøre sig gældende for de respektive parter. Dette er især vigtigt, hvis der er flere investorer, der investerer samtidigt.

Der findes ikke krav til, hvad en investeringsaftale skal indeholde, men LegalHero anbefaler, at en investeringsaftale som minimum indeholder følgende punkter:

 • Definitioner og fortolkning
 • Baggrund for aftalen
 • Investerings teknikaliteter
 • Indbetaling, herunder tekniske informationer om betalingsmåde
 • Generalforsamling, herunder krav om endelig godkendelse på selskabets generalforsamling i forbindelse med closing.
 • Ejeraftale, herunder krav om tiltrædelse af selskabets ejeraftale.
 • Signing og closing, henholdsvis tidspunktet for underskrivningen af investeringsaftalen (signing) og overførsel af kontantindskud samt opdatering af ejerbog (closing). Oftest ligger dette tidspunkt samtidigt.
 • Due diligence, herunder hvilke skridt der er taget for at sælgerne (selskabet) har varetaget sin loyale oplysningspligt.
 • Garantierklæringer, herunder hvilke oplysninger, som investor har modtaget fra selskabet, der ikke længere gøres krav på baggrund af. Investorerne kan også give garantier for fx midlernes lovlighed m.v.
 • Misligholdelsesbeføjelser, herunder hvilke muligheder investorerne har for at rejse krav mod selskabet og dens ledelse i tilfælde af brug på fx garantierklæringerne.
 • Fortrolighed
 • Omkostninger, herunder hvem der skal betale for juridisk rådgivning i forbindelse med investeringen.
 • Lovvalg og værneting

Lad LegalHero udforme jeres investerings-aftale

Ønsker du hjælp til at oprette en investerings-aftale, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Dermed sikrer du dig også, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet.

Opret din sag hos i vores platform, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Relevante papirer vedhæftes i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os. LegalHero er Danmarks førende digitale juridiske platform som alternativ til en almindelige selskabsadvokat.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en investeringsaftale?

Investeringsaftalen har til formål at danne rammerne og vilkårene for en investors investering i en virksomhed.

Hvad indeholder investeringsaftalen?

Aftalen vil ofte indeholde en beskrivelse af de overordnede rammer for investeringen. Det betyder bl.a. hvor mange penge investoren indskyder i virksomheden, ejerandel og værdiansættelse. Hvis du har yderligere spørgsmål til indholdet af aftalen, står LegalHero klar til at hjælpe.

Hvornår skal investeringsaftalen udarbejdes?

Så snart der er enighed hos investoren eller eksisterende kapitalejer med en anden part om de overordnede rammer, kan du med fordel udarbejde en investeringsaftale. Aftalen har til formål at klarlægge aftalen vilkår og skabe tryghed angående investeringen.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms Opret investeringsaftale
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis