Licensbetingelser

Skal du bruge en licensaftale, eller mangler du hjælp til nogle licensbetingelser, så har LegalHero, et alternativ til advokater, lige hvad du leder efter. Vi har en række juridiske dokumenter, som er lavet og bliver ajourført af de dygtigste juridiske eksperter i landet. Følgende skabelon egner sig til licensaftaler til patenterede opfindelser.

Priser fra

1.796,-

Kom i gang
Kunder der bruger LegalHero

Licensaftaler

Licensbetingelser er betingelser, der fremgår af en licensaftale. En licensaftale er en aftale mellem en rettighedshaver (licensgiver) og en person/virksomhed (licenstager), der tillader brug af en rettighed typisk mod betaling. Et typisk eksempel er softwarelicenser, der tillader brug af software. Ved licensaftaler overtager licenstageren ikke rettighederne men udelukkende brugsretten til rettigheden. Det betyder, at man som indehaver af en softwarelicens ikke har lov til at kopiere softwaren og sælge den videre uden rettighedshaverens tilladelse.

Nærmere om licensbetingelser

Licensaftalen er smart måde hvorpå licensgiver kan sikre sig en indtægtskilde og samtidig kontrollere, hvordan vedkommendes rettigheder benyttes og distribueres. Dette skal man derfor have in mente, når man udarbejder sine licensbetingelser. Derfor er det vigtigt, at licensbetingelserne klart og tydeligt sætter rammen for hvordan den licenserede rettighed må anvendes og hvilke konsekvenser det har, hvis licensaftalen krænkes. 

Det er også vigtigt at licensaftalens tidshorisont og selve finansieringsforholdet fremgår som licensbetingelser. Betalinger fra licenstager til licensgiver sker som regel via en licensafgift med en på forhånd aftalt minimumsbetaling. Derudover kan andre relevante licensbetingelser at have med være:

  • Baggrund og formål
  • Kvalitetskontrol (finder eksempelvis typisk anvendelse ved licenser af design)
  • Adgang til sublicens
  • Territoriale rettigheder
  • Hvem der styrer distribution
  • Garantier
  • Misligholdelse
  • Opsigelse og ophævelse
  • Lovvalg og konfliktløsning
  • Hemmeligholdelsespligt

Licensbetingelser vidt forskellige og afhænger af rettigheden, branchen, parterne mv. Langt hen ad vejen kan du anvende branchespecifikke skabeloner til at udforme din licensaftale. Vær dog opmærksom på, at en licensaftale om noget som din virksomhed har lagt mange ressourcer i at udvikle, kan have store økonomiske konsekvenser for dig eller din virksomhed, hvis den udarbejdes forkert. Vi anbefaler derfor, at du laver din licensaftale i samarbejde med en juridisk rådgiver, så du er sikker på, at få de vigtigste licensbetingelser med. 

Hos LegalHero har vi tjek på licensaftaler og licensbetingelser

Ønsker du hjælp til at oprette en licensaftale, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Ved at bruge LegalHero sikrer du dig, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet.

Med vores platform kan du oprette din sag, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Relevante dokumenter vedhæftes i forbindelse med oprettelsen af sagen. Efter at have modtaget din henvendelse, bliver den lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i licensaftaler.

LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig. Finder du et tilbud, som stemmer overens med dine behov, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen starter.

Husk at det er 100% uforpligtende og gratis at oprette en sag hos os, og fordi al sagsbehandling sker online, har du altid nem adgang til et overblik over, sagens forløb og omkostninger. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.
Kom i gang

Populære ydelser indenfor Kontraktret

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis