Hemmeligholdelsesaftale – NDA

Hemmeligholdelsesaftaler har mange navne. De kaldes blandt andet også fortrolighedserklæringer og til tider går de også under den engelske betegnelse Non Disclosure Agreement, som forkortes NDA. En hemmeligholdelsesaftale har til formål at beskytte imod uønsket videregivelse og offentliggørelse af den ene eller begge parters fortrolige oplysninger. En hemmeligholdelsesaftale er et godt redskab i den daglige drift for virksomheder, som ønsker at sikre sig bedst muligt imod videregivelsen af virksomhedens vigtigste og mest ømtålelige informationer.

Priser fra

1.796,-

Opret en NDA
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto Logo Billetto

Hvad er en hemmeligholdelsesaftale?

En hemmeligholdelsesaftale er en aftale mellem to parter, der har til formål at beskytte imod uønsket videregivelse af fortrolige oplysninger, såsom erhvervshemmeligheder, opfindelser, kundeinformationer o.lign. Parterne kan enten vælge at gøre hemmeligholdelsesaftalen gensidig, hvilket betyder, at begge parter giver adgang til fortrolige oplysninger og at begge parter derfor også er forpligtet til at holde disse oplysninger hemmelige. Parterne kan også vælge at udforme en ensidig hemmeligholdelsesaftale, hvor det kun er den ene part, der giver adgang til fortrolige oplysninger, og at det derfor også kun er den ene part, der skal have beskyttelse imod uønsket offentliggørelse.

Man bør på forhånd være opmærksom på, at hemmeligholdelsesaftaler kun beskytter oplysninger, der rent faktisk erfortrolige. Dvs. at oplysninger ikke allerede må have været offentliggjort.

Hvem kan anvende hemmeligholdelsesaftaler?

Hemmeligholdelsesaftaler er et rigtig godt redskab, som kan bruges i et væld af sammenhænge. Det er dog vigtigt, at man sørger for, at hemmeligholdelsesaftalen er tilrettet det konkrete behov. De primære brugere af hemmeligholdelsesaftaler er virksomheder og konsulenter.

Virksomheder, der samarbejder med andre virksomheder, kan have en interesse i at beskytte de fortrolige oplysninger, der bliver givet adgang til og udvekslet som led i samarbejdet.

Konsulenter kan ofte som led i deres arbejde blive præsenteret for hemmeligholdelsesaftaler, idet de kan få adgang til "maskinrummet" i den virksomhed, de arbejder for. Virksomheden kan derfor have betydelig interesse i, at konsulenten ikke render afsted med oplysningerne, og eventuelt videresælger eller udnytter de for virksomheden livsvigtige oplysninger.

Hvad er sanktionsmulighederne, hvis en hemmeligholdelsesaftale overtrædes?

Hvis de oplysninger, der er beskyttet under en hemmeligholdelsesaftale, alligevel bliver offentliggjort, så har den krænkede part mulighed for at kræve erstatning for overtrædelsen. I denne type af aftaler er det normalt at indsætte konventionalbod, der ret beset er et på forhånd aftalt beløb, der kan kræves betalt i tilfælde af et brud på aftalen. Det er lidt ligesom en bøde, som parterne har aftalt på forhånd. Beløbsstørrelserne kan variere og det er op til parterne selv at fastsætte det egentlige beløb for konventionalboden.

Hvad kan LegalHero hjælpe med? 

Hos LegalHero kan du finde dygtige eksperter til at hjælpe dig med din hemmeligholdelsesaftale. Vi løser ofte problemstillinger relateret til hemmeligholdelsesaftaler for både konsulenter og virksomheder i alle størrelser. Hvad end du har brug for en standardaftale eller en skræddersyet hemmeligholdelsesaftale, så kan LegalHero hjælpe dig i mål. Vores jurister kan også hjælpe med at revidere og gennemgå en hemmeligholdelsesaftale, som du er blevet præsenteret for af en aftalepart. Hvis du er i tvivl om hvor vidt, du overhovedet har brug for en aftale, så kan du altid få en saglig vurdering af en vores jurister.

Hvad bør en hemmeligholdelsesaftale indeholde?

Der findes mange forskellige typer af NDA’er. Der er dog en minimumsliste, som enhver NDA bør indeholde for at være juridisk og praktisk anvendelig.

Derfor skal din NDA som minimum indeholde:

  • En oversigt og fastsættelse af, hvad der er fortrolige oplysninger,
  • En oversigt over, hvem der er parter til kontrakten, herunder om modtagende part kan dele den fortrolige information med resten af sin virksomhed, datterselskaber,
  • Parternes forpligtelser, herunder om aftalen er ensidig eller gensidig NDA’ens varighed, fx kun i samarbejdets levetid eller længere,
  • Om NDA’en er opsigelig og i så fald under hvilke omstændigheder og
  • Lovvalg og værneting i tilfælde af konflikter.

Pris for en hemmeligholdelsesaftale

LegalHero er en digital juridisk platform, der primært faciliterer rådgivning inden for størstedelen af alle retsområder. Udover dette tilbyder LegalHero også konkurrencedygtige dokumentskabeloner, der er udarbejdet og ajourført af nogle af landets førende jurister inden for deres respektive retsområder, hvorfor du som kunde kan være sikker på, at indholdet stemmer overens med dit juridiske behov. I tilfælde af, at der måtte være behov for efterfølgende spørgsmål eller rådgivning angående dit dokument, så bistår vi også med dette. Du kan se vores samling af skabeloner her samt priserne herom.

Hemmeligholdelsesaftaler kan findes i mange varianter, herunder simpel, ensidig, gensidig mv. Vi tilbyder alle typer hemmeligholdelsesaftaler og gør det nemt at downloade ved blot få klik.

Du kan læse mere om en gensidig hemmeligholdelsesaftale her.

Du kan læse mere om en ensidig hemmeligholdelsesaftale her.

Du kan læse mere om en simpel hemmeligholdelsesaftale her.

Prøv LegalHero - alternativet til traditionelle advokater

Ønsker du hjælp til at få lavet en hemmeligholdelsesaftale eller ønsker du en gennemgang af en eksisterende hemmeligholdelsesaftale, så har det aldrig været nemmere at komme nemt og sikkert i mål. Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du modtaget en hemmeligholdelsesaftale fra din aftalepart, så kan du vedhæfte denne på sagen i forbindelse med din sagsoprettelse. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos LegalHero.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i hemmeligholdelsesaftaler. De vil derefter kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning der er bedst for dig. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi kan løse din opgave for dig.

Når du finder et tilbud, som stemmer overens med din forventninger, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte på den digitale platform. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.
Opret en NDA

Populære ydelser indenfor Kontraktsret

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis