Salgs- og leveringsbetingelser

Formålet med at aftale salgs- og leveringsbetingelser mellem køber og sælger er lovligt at kunne fravige købelovens regler. Du kan læse mere her om, hvad dette præcist indebære for dig.

Priser fra

1.796,-

Kom i gang
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto Logo Billetto

Formålet med at aftale salgs- og leveringsbetingelser mellem køber og sælger er lovligt at kunne fravige købelovens regler. Fornuftige leveringsbetingelser samt en nøje beskrivelse af leverancen er ikke nogen mirakelmedicin, men kan ofte være en måde at sikre dig mod ubehagelige overraskelser.

Med det sagt, kan selv perfekte salgs- og leveringsbetingelser have lille betydning, forinden de er vedtaget af begge parter, dvs. indgår som en del af leveringsaftalen. Man bør heller ikke udnytte betingelserne til et forsøg på at fraskrive dig ethvert tænkeligt ansvar. Herved opnår du som regel det modsatte, som er at aftalen aldrig bliver til noget.

Hvad bør som minimum aftales i salgs- og leveringsbetingelser?

Typisk indeholder salgs- og leveringsbetingelser afsnit om følgende:

  • Leveringstidspunkt
  • Leveringsforsinkelse
  • Mangler
  • Force Majeure
  • Produktansvar
  • Misligholdelse

Mange brancheorganisationer kan hjælpe medlemmerne med standardvilkår vedrørende salgs- og leveringsbetingelser. Disse betingelser er udarbejdet inden for de pågældende brancher og kan i mange tilfælde danne grundlag for udarbejdelsen af dine egne leveringsbetingelser.

Det skal dog ligeledes understreges, at vi ikke anbefaler blot at nøjes med at henvise til fx. NL 85 – almindelige leveringsbetingelser for leverancer af maskiner og andet mekanisk og elektrisk udstyr – uden at have gjort dig klart hvad den indeholder og hvad du vil opnå.

Tilbud

Det næste, man skal være opmærksom på er tilbud. Hovedreglen her er, at et tilbud er bindende i den periode, der er opgivet i tilbuddet – eller i en periode som er normal i branchen. Som tilbudsgiver kan man ikke nægte at udføre en ordre, der er givet tilbud på, hvis tilbudsgiver i mellemtiden har påtaget sig andet arbejde.

Erstatning

Både køber og sælger kan kræve erstatning, hvis den anden part ikke opfylder sin del af aftalen. Som hovedregel vil erstatningen blive fastlagt, så den krænkede part stilles, som om aftalen var opfyldt.

Tilbud skal være tilpasseligt deskriptive!

Det er ligeledes meget afgørende, at du ved afgivelse af et tilbud helt klart definerer, hvad tilbudsgiver tilbyder. Dette gælder for både mængde, funktion, udseende og kvalitet.

Lad LegalHero hjælpe med jeres salgs- og leveringsbetingelser

Ønsker du hjælp til at udarbejde en salgs- og leveringsbetingelser, så har det heldigvis aldrig været nemmere. Dermed sikrer du dig også, at alt bliver gjort lovmæssigt, og du slipper samtidig for besværet.

Opret din sag hos i vores platform, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Relevante papirer vedhæftes i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os. LegalHero er Danmarks førende digitale juridiske platform som alternativ til en almindelige selskabsadvokat.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. LegalHeros jurister er nøje udvalgte eksperter indenfor deres fagområder, derfor kan du være sikker på at din opgave bliver løst bedst muligt. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.
Kom i gang

Populære ydelser indenfor Kontraktsret

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis