Baggrund

Manglende tilbagebetaling af depositum

Manglende tilbagebetaling af depositum er et problem, som mange danske lejere støder på. Dette skyldes ofte, at der ikke er nogen garanti for, at depositummet vil blive tilbagebetalt når man forlader lejligheden. Ofte kender lejere ikke deres rettigheder. Dette problem kan dog løses ved hjælp af juridisk rådgivning.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til depositum
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er reglerne for depositum?

Når du som lejer flytter ind i et lejemål, kræver udlejer ofte depositum. Udlejer kan kræve depositum op til tre måneders husleje - det samme beløb gælder for forudbetalt leje. Depositummet stiller sikkerhed for de udgifter der måtte være og bruges til istandsættelse ved fraflytning.

Når lejeren flytter ud, skal udlejeren udarbejde en opgørelse over hvad depositummet er blevet brugt på. Istandsættelsen efter fraflytning er en normalistandsættelse som typisk omfatter hvidtning, maling og tapetsering. Hvor meget du får tilbage af depositummet, afhænger af standen på lejemålet. Tilbagebetalingen skal ske senest 1-2 måneder efter udlejer at opgjort beløbet i istandsættelsen.

Husk ikke at betale depositum, før der er styr på lejekontrakten og den er underskrevet af begge parter.

Hvilke rettigheder har man, hvis man ikke får sit depositum tilbagebetalt?

Ifølge lejeloven har man som lejer kun ret til at få depositummet tilbagebetalt, hvis man har overholdt alle de betingelser, der er nævnt i lejekontrakten. Hvis man ikke har overholdt disse betingelser, kan man miste sin ret til at få depositummet tilbagebetalt.

Derfor er det vigtigt at sikre sig, at man har overholdt alle de vilkår og betingelser, der er nævnt i lejekontrakten, inden man forlader lejligheden. Hvis man er i tvivl om nogle af disse vilkår, kan man altid kontakte lejeren for at få mere information.

Har man ikke fået sit depositum tilbagebetalt, kan man kontakte en jurist for at få juridisk rådgivning. Juristen vil kunne vurdere, om man har krav på at få depositummet tilbagebetalt, og kan hjælpe med at få pengene tilbage.

Hvorfor er der ingen garanti for, at depositummet vil blive tilbagebetalt?

Der er ingen garanti for, at depositummet vil blive tilbagebetalt, fordi det afhænger af en række forskellige faktorer. For det første afhænger det af, hvorvidt man har overholdt alle de vilkår og betingelser, der er nævnt i lejekontrakten. Hvis man ikke har overholdt disse, kan lejeren have ret til at holde depositummet.

For det andet afhænger det af, hvor god stand lejligheden er i, når man forlader den. Hvis lejligheden er i dårligere stand end da man flyttede ind, kan det være, at lejeren ikke vil tilbagebetale depositummet. I den forbindelse skal man være opmærksom på om udlejer foretager et indflytningssyn. Udlejer har pligt til at aflevere en indflytningsrapport, så du har mulighed for at se hvordan standen er på lejligheden når du flytter ind.

Derfor er det vigtigt at sørge for, at man overholder alle vilkår og betingelser i lejekontrakten, og at lejligheden er i god stand, når man forlader den.

Hvor længe må udlejer tilbageholde depositum?

Som udgangspunkt må udlejeren ikke vente med at tilbagebetale depositum. Udlejeren skal opgøre sine krav overfor lejeren i ‘rimelig tid’. Herefter skal udlejeren tilbagebetale resten af depositummet. 

Normalt betyder det, at lejeren skal modtage sit depositum inden for 1-2 måneder efter fraflytning. I nogle tilfælde kan der være saglige begrundelser for at tilbageholde depositummet i længere tid. Det afhænger af en konkret vurdering. 

Hvis udlejer ikke har udarbejdet fraflytningsrapport, som er blevet udleveret til lejer inden for fristerne i lejeloven, kan udlejer blive forpligtet til at skulle betale hele depositummet tilbage til lejer.

Undgå at blive snydt med Lexly

Har du brug for hjælp og vejledning om depositum og er du i tvivl om dine rettigheder? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag os hos. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i lejeret, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor har jeg ikke modtaget min depositum tilbage?

Det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv, når de flytter ud af deres lejlighed. Ofte er der en grund til, at du ikke har fået din depositum tilbage, og det er fordi det er blevet brugt til at betale for skader, der er blevet påført boligen.

Hvordan kan juridisk rådgivning hjælpe med at løse problemet?

Juridisk rådgivning kan hjælpe med at finde ud af, om man har krav på at få sit depositum tilbagebetalt, og kan hjælpe med at få pengene tilbage.

Bliver der afholdt indflytningssyn?

Når du flytter ind i din lejebolig, skal du holde øje med om der bliver afholdt et indflytningssyn. Udlejeren har pligt til at afholde synet og efterfølgende aflevere end indflytningsrapport. Det kan i sidste ende have betydning for dit depositum.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til depositum
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis