Juridisk rådgivning ved fraflytning

Fraflytning er en proces, hvor en lejer forlader en lejlighed eller et hus. Fraflytning kan være en svær proces, især hvis der er problemer med huslejen eller andre forhold. Juridisk rådgivning kan hjælpe med at løse disse problemer.

Price info

Price
1796.00
2,245.00

Product URL


Preferred CTA text
Få hjælp til fraflytning


2.990,-

Kom i gang
Fraflytning er en proces, hvor en lejer forlader en lejlighed eller et hus. Fraflytning kan være en svær proces, især hvis der er problemer med huslejen eller andre forhold. Juridisk rådgivning kan hjælpe med at løse disse problemer.
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Priser fra

2.245 DKK

Inkl. moms Få hjælp til fraflytning
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

En situation, der nogle gange kan give anledning til uenigheder mellem lejer og udlejer, er, når lejer skal fraflytte lejemålet. Der er nemlig i den forbindelse en række forhold, der skal afklares mellem udlejer og lejer. Det handler blandt andet om istandsættelse af lejemålet, de resterende udgifter til el, vand og varme mv. Opstår der en konflikt i denne situation, bør parterne som udgangspunkt kigge i lejekontrakten for at se, hvad der er blevet aftalt ved udfærdigelsen af lejekontrakten.

Hvilke problemer kan opstå ved fraflytning?

Der kan være mange problemer, der opstår ved fraflytning. Nogle af de mest almindelige problemer omfatter:

  • Depositum: Hvis du har betalt et depositum, skal du sørge for at få det tilbage, når du forlader lejligheden eller huset. Hvis der er skader på lejemålet, kan du få et afslag i depositum.
  • Husleje: Hvis du har problemer med at betale husleje, kan dette føre til, at du bliver nødt til at forlade lejligheden eller huset.
  • Lejekontrakt: Hvis du har problemer med din lejekontrakt, kan dette føre til, at du ikke kan forlade lejligheden eller huset på den aftalte dato.

Hvordan kan man løse problemerne?

Det er vigtigt at løse problemerne, inden du forlader lejligheden eller huset. Hvis du ikke løser problemerne, kan det føre til, at du ikke kan få dit depositum tilbage, og du kan blive nødt til at forlade lejligheden eller huset tidligere end forventet.

Fraflytning er en af de mest stressende ting, man kan opleve. Der er mange ting, man skal tage højde for, og der er ofte problemer, der skal løses. Problemerne kan være mange og forskellige, og det er ikke altid let at løse dem.

Her er nogle af de mest almindelige problemer, man kan støde på ved fraflytning:

  • Problem med depositum
  • Problem med lejekontrakt
  • Problem med boligselskab
  • Problem med opsigelse af lejemål
  • Problem med flyttefirma

Der er mange andre problemer, man kan støde på, men disse er de mest almindelige.

Hvilke krav er gældende ved fraflytning af et lejemål?

Både udlejer og lejer har som udgangspunkt i et vist omfang en vedligeholdelsespligt af lejemålet. Vil man blive klogere på, hvad der præcist er aftalt mellem parterne i forhold til vedligeholdelse af det lejede, kan parterne undersøge lejekontrakten, hvori emnet normalvist behandles. Særligt istandsættelsen af lejemålet kan give anledning til uenigheder mellem lejer og udlejer, men den overvejende hovedregel til løsningen af denne type konflikter er, at lejer ikke har pligt til at tilbagelevere det lejere i bedre stand, end hvad lejeren modtog det i. Det betyder, at udlejer altså ikke kan kræve en bedre stand af lejemålet end, hvad der blev overleveret i.

Er en lejeaftale indgået efter d. 1. juli 2015, kan der fra udlejers side ikke kræves en ny-istandsættelse af det lejede. Det betyder, at lejer kun er forpligtet til at skulle normalistandsætte det lejede. Det kan altså godt være, at man som lejer har overtaget et helt nyistandsat lejemål, men i teorien, er man kun forpligtet til at normalistandsætte. Det vil sige, at lejer kun skal vedligeholde det, der er behov for. Det er netop dette spørgsmål, der i praksis, kan give anledning til uenigheder mellem parterne.

Lejer har ret til selv at istandsætte lejemålet, men er istandsættelsen ikke i overensstemmelse med, hvad der kaldes håndværksmæssigt forsvarligt, så har udlejer ret til at få istandsat lejemålet, således at det opnår denne standard.

Hvordan kan LegalHero hjælpe?

Der er udover istandsættelsen af lejemålet også en række andre forhold, der gør sig gældende i forbindelse med fraflytning af et lejemål. Det drejer sig blandt andet om, hvordan man opgør resterende betalinger/tilbagebetalinger for poster som el, vand og varme. Vi kan bistå både udlejere såvel som lejere med alle spørgsmål i relation til fraflytning af et lejemål. Som udlejer gør man eksempelvis klogt i allerede ved lejeaftalens indgåelse at overveje, hvordan man vil fastsætte vilkårene for istandsættelse. Det er blandt andet et område, som vi hjælper udlejere med. Et andet eksempel på, hvordan vi kan hjælpe, er hvis du som lejer har modtaget en fraflytningsrapport, og er u tvivl om indholdet stemmer overens med din egen opfattelse. I det tilfælde hjælper vi dig gerne med en gennemgang af fraflytningsrapporten.

Sådan foregår sagsbehandlingen af din opgave

Ønsker du hjælp til en udfordring i forbindelse med fraflytningen af et lejemål, foregår det praktisk sådan, at du skal oprette en sag hos os, hvor du beskriver, hvad du gerne vil have hjælp til og omfanget af dit behov. Har du lejekontrakten, skal denne vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget sagen, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i lejeret. De vil kigge sagen og dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse. Når rådgiverene har fået et overblik over, hvilken løsning du har brug for, vil du modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har det det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis