Baggrund

Juridisk rådgivning ved nabostøj

Nabostøj kan være en kilde til irritation og stress for mange mennesker. Hvis du er generet af nabostøj, kan det være en god idé at få juridisk rådgivning. På denne måde kan du finde ud af, om der er noget, du kan gøre for at få færre støjgener.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til nabostøj
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.
Vi har bl.a. været omtalt i
Logo Børsen Logo Berlingske Business Logo DR Logo Frederiksborgamtsavis Logo Djøfbladet

Hvad er nabostøj?

Måske kender du følelsen af at blive vækket om natten grundet fest eller måske kører græsslåmaskinen klokken 07 en søndag morgen - så er du ikke alene. Nabostøj er et stigende problem hos danskerne. Støj er ofte defineret som en uønsket lyd, som kan komme mange steder fra. Støjen kan være alt fra fodtrin, vaskemaskiner, børneskrig, høj musik til hundegøen, alt sammen noget som er generende for dig som nabo. Der kan være forskellige årsager til du oplever støjen - måske bor du i en gammel ejendom med dårlig lydisolering? Hvis du er i tvivl om, hvad du skal stille op med støjen, kan du læse med her.

Hvad kan jeg gøre ved nabostøj?

Stigende støjgener kan føre til nabostridigheder, som ikke gavner nogen af naboerne eller ens eget humør. Det gælder især for lejligheder og tætbebyggede boliger og kan være en kilde til stor irritation. Mange borgere er i tvivl om hvad de skal gøre ved vedvarende nabostøj.

Først og fremmest er det altid en god ide at kommunikere med sine naboer - både for at lære hinanden at kende, men også så du lettere kan starte en samtale med vedkommende, hvis der senere skulle opstå støjgener. Der er også mulighed for at søge viden om bygningens lydisolering - det kan være hele ejendommens gennerelle lydisolering er lav, hvorfor lydende kan virke voldsomme. I boligejendomme er der ofte en husorden tilknyttet, som lejere skal overholde. Husordenen er et kollektivt regelsæt for, hvad der anses for en accepteret adfærd og i hvilke tidsrum der skal være ro. Det er en god ide at læse ens egen husorden igennem, for at kende til reglerne i sin egen ejendom.

Inden du klager

Hvis kommunikation og forskellige former for lydisolering ikke har den ønskede effekt, kan man overveje at sende en skriftlig klage. I den forbindelse er det vigtigt du har dokumentation for, hvilken støj og hvornår støjen forekommer. Man bør dog altid spørge relevante folk til råds først. Hvor du skal spørge til råds, afhænger af boligen du bor i:

  • Almen boligforening: Søg rådgivning hos ejendomskontoret
  • Privat boligudlejning: Søg rådgivning hos administrationen
  • Andels- og ejerforening: Søg rådgivning i bestyrelsen

Foreningerne vil drøfte om der baggrund for at indsende en klagesag og prøve at udarbejde en fælles løsning, der er bedst for alle. En klagesag kan være en lang og besværlig proces, og fører ikke altid til et brugbart resultat.

Hvis du ønsker at klage over nabostøjen og bor i en ejerbolig, kan du klage til ejerforeningen/grundejerforeningen. Andelshavere har mulighed for at klage til deres andelsforening og lejere kan klage til deres udlejere.

Gode råd ved nabostøj

Måske har du fået klager og henvendelser om at du larmer for meget. Det kan være du har gjort at for at undgå at larme, men stadig modtager klager. I så fald er der nogle ting du kan afprøve:

  • Hav en god dialog med naboerne
  • Hvis du har sko på indenfor, så tag prøv at tage dem af
  • Skru ned for eventuel musik
  • Luk vinduer og døren ved afspilning af musik
  • Prøv at rykke rundt på møbler, så du lydisolerer bedst
  • Undersøg lydisoleringen i ejendommen, f.eks. ved væggene, lofter eller gulve.
  • Orienter dine naboer, hvis du skal holde fest eller andre arrangementer

Dog er det vigtigt at pointere, at du også skal have lov til at bo i din bolig. Støj ved etageejendommen og tætbebyggede boliger kan ikke undgås.

Den naboretlige tålegrænse

Den naboretlige tålegrænse henviser til et almindeligt princip om, at der er grænser for, hvor meget du skal finde dig i fra dine naboer. Selvom der ikke er en eksplicit lovgivning eller anden regel, som forbyder din nabo at støje, kan tålegrænsen være overskredet. Det vil sige, at hvis en nabo udsættes for en vis grad af støj, lugt eller andre generende forhold, som overstiger den naboretlige tålegrænse, kan naboen gøre indsigelse og kræve, at problemet bliver løst.

Der er således ikke nogen direkte afklaring om, hvornår den naboretlige tålegrænse er overskredet. Grænserne afhænger af det konkrete forhold. 

Hvordan kan juridisk rådgivning hjælpe med nabostøj?

Juridisk rådgivning kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke rettigheder du har, når det kommer til nabostøj. Du kan også få råd om, hvordan du kan gå frem for at få færre støjgener. Derudover kan du få hjælp til at forstå det lovgivningsmæssige grundlag for nabostøj, så du ved, hvordan du kan håndtere støjen bedst muligt.

Lad Lexly hjælpe dig med nabostøjen

Har du brug for hjælp og vejledning vedrørende nabostøj og er du i tvivl om hvad du skal stille op? Ved at lade Lexly hjælpe dig hele vejen, sikrer du at du får den bedst mulige løsning til dit individuelle behov. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter en sag, hvor du beskriver hvad du ønsker hjælp til. Hvis du har relevante papirer som skal vedhæftes, kan du også vedhæfte dem. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os. 

Sagen vil blive lagt i udbud blandt vores jurister og rådgivere, så du er sikker på at få kompetente fagfolk på opgaven. Sagen og eventuelt tilhørende materiale bliver kigget igennem og vores jurister vil stille yderligere spørgsmål hvis det er nødvendigt. Du vil herefter modtage et eller flere tilbud på, hvordan opgaven vil blive løst for dig.

Ønsker du at acceptere en af løsningerne, accepterer du blot tilbuddet hvorefter sagsbehandlingen vil påbegynde. Du vil altid have det fylde overblik over hvilke omkostninger der er forbundet med sagen og du betaler først når behandlingen er afsluttet. 

Al sagsbehandling foregår online. På den måde har du altid overblik over hvad der sker i din sag. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er reglerne for støj?

I henhold til lejeloven, må en lejer ikke støje uacceptabelt til væsentlig gene for andre f.eks. ved musik, værktøj eller lignende. Hvis støjen fortsætter kan lejeren risikere at blive opsagt for sit lejemål. Lejerne skal ligeledes overholde de regler, som er vedtaget i husordenen.

Er der nogle generelle principper for støjgener?

Ofte er der en husorden der beskriver forholdene omkring støj. Derudover er det et alment hensyn, at der tages hensyn til de omkringboende i tidsrummer fra ca. 22-06. Det betyder at støjen ikke må overstige det ''normale''.

Hvor kan man klage over nabostøj?

Hvis det ikke lykkes at komme til enighed gennem kommunikation, er der mulighed for at sende en skriftlig klage. Inden du gør dette, er det en god ide at spørge ejendomskontoret til råds, hvis du bor i en almen boligforening. Hvis du bor i privat udlejning kan du rådføre dig hos administrationen. Ved andels- eller ejerforening kan du lade dig råde i bestyrelsen.

Priser fra

2.245 kr.

Inkl. moms

Hjælp til nabostøj
Sådan fungerer det
  • Få et uforpligtende tilbud.
  • Vi afklarer hvilken hjælp
    du behøver.
  • Du vælger selv hvornår
    du vil gå videre.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis