Huslejestigning

Som lejer kan man opleve, at udlejer laver en forhøjelse af huslejen. Men hvor meget kan den sættes op? Udlejer vil derimod gerne have muligheden for at indføre en huslejestigning. Derfor gør man klogt i at tilføje huslejestigningen som et punkt i lejekontrakten, allerede inden man indgår aftalen. Er du lejer eller udlejer, og ønsker du at blive rådgivet om dine rettigheder i forbindelse med en huslejestigning, så lad LegalHeros lejeretseksperter hjælpe dig. LegalHero står med på sidelinjen og vi hjælper dig igennem hele processen.

Priser fra

1.796,-

Kom i gang
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto Logo Billetto

Som lejer kan man komme ud for, at udlejer vil lave en korrektion af huslejen i opadgående retning. Det står dog ikke udlejer frit for, hvor stor huslejestigningen må være. Udlejer er nemlig både omfattet af lovgivningen på området, ligesom udlejer også er forpligtet til at henholde sig til indeholdet i lejekontrakten. Hvis man er udlejer og gerne vil have muligheden for at lave en huslejestigning, gør man klogt i, allerede inden at man indgår en aftale om leje, at tænke denne mulighed igennem, således at dette kan anføres på lejekontrakten.

Hvordan fastsætter man en huslejestigning?

En huslejestigning kan være begrundet flere forskellige hensyn. Udlejer ønsker måske at følge markedsværdien for ejendommen og indrette huslejen herefter. Der kan være også være andre bevæggrunde, men faktum er, at uanset hvordan huslejestigningen begrundes, så skal både den lejeaftale som udlejer og lejer har indgået iagttages, ligesom at loven på området skal overholdes. Ligesom at udlejer ikke uden videre kan fastsætte huslejen vilkårligt, så er der også i lejeloven klare regler for, hvordan huslejestigninger foregår.

Hvordan kan LegalHero hjælpe dig?

Hos LegalHero kan vi hjælpe med alle aspekter indenfor lejeretten. Vi kan bistå med vejledning, ligesom vi også kan stå for selve udfærdigelsen af en lejekontrakt, hvori der skal tages hensyn til huslejestigning. Der findes en række modeller, som man kan gøre brug af i forbindelse med huslejestigninger, og vores eksperter i lejeret har stor erfaring med dem alle. Vi kan også hjælpe dig som lejer, hvis gerne vil have en vurdering af den huslejestigning, der er indskrevet i din kontrakt. Vi hjælper dig også gerne med at vurdere en aftale om huslejestigning inden du underskriver lejekontrakten.

Hvordan kommer jeg i gang med min sag?

Ønsker du juridisk rådgivning i relation til huslejestigning, foregår det praktisk sådan, at du skal oprette en sag hos os, hvor du beskriver, hvad du gerne vil have hjælp til og omfanget af dit behov. Har du en tilhørende lejekontrakt, skal denne vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget sagen, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i lejeret. De vil kigge sagen og dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse. Når rådgiverene har fået et overblik over, hvilken løsning du har brug for, vil du modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har det det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.
Kom i gang

Populære ydelser indenfor Ejendomme og lejeforhold

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis