Udfærdigelse af lejekontrakter

Ønsker du at lave en lejekontrakt, så lad LegalHero stå for udfærdigelsen. Vores håndplukkede jurister er nogle af de dygtigste eksperter indenfor lejeret. Kom i gang med det samme og find den jurist, der skal løse din opgave. Husk at LegalHero er med dig hele vejen igennem processen. Det er din garanti for en sikker og kvalitetsfyldt rådgivning.

I gennemsnit koster en sag som denne

4.485,-

Få gratis tilbud

Nogle af vores kunder

Logo Traede
Logo Airtame
Logo Grød
Logo Billetto
Logo Føljeton
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Nøddebazaren
Logo Verdensballetten
Logo Talentgarden

Ligesom ved andre aftaler af juridisk karakter, kan det på det kraftigste anbefales at indgå en aftale om leje skriftligt. En lejekontrakt er selve fundamentet for aftalen, og den har stor betydning for, hvordan vilkårene for aftalen i praksis udarter sig. Det er her parterne kan fastlægge, hvordan forholdende omkring aftalen skal se ud. Opstår der under lejeforholdet uenighed, er det ligeledes her blikket rettes mod, når uenigheden skal løses. En af de andre årsager til, at en lejekontrakt har stor betydning er, at det er her, at parterne kan støtte ret på deres påstande om deres rettigheder. Netop derfor er udfærdigelsen af lejekontrakten efter manges opfattelse det mest væsentlige i forbindelse med en lejeaftale, hvilket vi kun kan erklære os enige i.

Hvad er en lejekontrakt? Og er den overhovedet vigtig?

En lejekontrakt er grundlæggende et dokument, der fastlægger vilkårende for en lejeaftale mellem to parter. En lejekontrakt er en væsentlig komponent i en aftale, da det er denne kontrakt, der danner grundlaget for, hvilke rettigheder og forpligtelser parterne har i lejeforholdet. Boligministeriet har formuleret en standardkontrakt, der med fordel kan bruges. Standardkontrakten hedder typeformular A9 og kan hentes her. I kontrakten gennemgås de vigtigste punkter, så man kommer i vidt omfang rundt om alle de emner, der bør overvejes i et lejeforhold.

Der er dog også en række faldgruber i udfærdigelsen af en lejeaftale, som er værd at være opmærksom på. Det drejer sig blandt andet om det punkt, der i lejekontrakten kaldes § 11. Heri kan der anføres særlige vilkår for lejeaftalen, og det betyder blandt andet, at der er plads til at fravige de ellers standardiseret punkter til fordel for, at parterne selv kan formulere særskilte aftaler. Har man som lejer at gøre med en erfaren udlejer, er det et af de punkter, der er værd at tage et ekstra blik på. Det er blandt andet her, at bestemmelser om huslejestigning, husorden mv., kan indskrives.

Hvordan kan vi hjælpe dig med at lave en lejekontrakt?

Det kan umiddelbart virke som en nem og overkommelig opgave at udfærdige en lejekontrakt, særligt da der findes en standardformular fra Boligministeriet. Virkeligheden er dog, at standardformularen som udgangspunkt er vejledende. Den tager ikke hensyn til parternes intentioner og hensigter med lejeforholdet. Netop formålet med lejeforholdet kan udarte sig anderledes, når indholdet skal fastlægges i en skriftlig aftale. Der er i den forbindelse en række af forhold, som man med fordel bør afklare med en juridisk ekspert i lejeret forinden at selve aftalen underskrives.

Hos LegalHero hjælper vi både udfærdigelse af lejekontrakter, ligesom vi også hjælper med gennemgang af allerede udfærdigede lejekontrakter. Vores specialister har stor erfaring i at give juridisk rådgivning, der er tager sigte på en skræddersyet løsning. Vi tager ikke blot tager højde for de vigtige juridiske teknikaliteter, men vores rådgivning er også baseret på selve formålet og hensynet med den juridiske ydelse. Det er afgørende for, at du kommer sikkert i mål med din lejeaftale.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Ønsker du juridisk rådgivning i relation, hvordan du laver en kontrakt, eller ønsker du, at vi laver selve kontrakten for dig, foregår det praktisk sådan, at du skal oprette en sag hos os, hvor du beskriver, hvad du gerne vil have hjælp til og omfanget af dit behov. Har du allerede et udkast til en lejekontrakt, skal denne vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget sagen, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i lejeret. De vil kigge sagen og dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse på platformen. Når rådgiverene har fået et overblik over, hvilken løsning du har brug for, vil du modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har det det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet, vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om. Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid. Få gratis tilbud

Populære ydelser indenfor lejeret

Alternativet til de traditionelle advokatfirmaer

Ved hjælp af teknologi har vi optimeret hele processen, så får du mere ud af din jurist.

Den bedste pris

Faste og transparente priser uden ubehagelige overraskelser

Forsikret

Alle sager er forsikret op til 2,5 millioner kroner

Behandles fortroligt

Alle sager behandles fortroligt, sikkert og krypteret

Personlig rådgivning

Al sagsbehandling samles i én brugervenlig platform

Erfaring

Gør som hundredevis af andre glade kunder

Vælg selv

Sammenlign tilbud og vælg den rådgiver, der passer til dit behov

Kristoffer Jensen

CIO & CO-Founder hos Warm

"Vi brugte LegalHero til at få udarbejdet de rette handelsbetingelser for vores website. Jeg vil helt sikkert anbefale LegalHero til andre, især startups og mellemstore virksomheder som ikke har råd til at have juridisk bistand inhouse, der er det her en perfekt løsning."

Play button

Få et uforpligtende tilbud

Vores specialiserede jurister sidder klar til at give dig et uforpligtende tilbud. Når du har oprettet en sag, byder juristerne på opgaven. Herefter kan du frit vælge mellem de modtagede tilbud, hvorefter behandlingen af din sag kan begynde.

Indhent gratis tilbud

© 2019 LegalHero All rights reserved