Ophavsret på artikler og nyheder

Er du kommet i en konflikt med ophavsretten i relation til avisartikler eller nyheder? Her kan du læse mere om, hvad reglerne er, og hvordan vi eventuelt kan hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp til en juridisk udfordring.

Priser fra

1.796 kr. Få hjælp til ophavsret
Er du kommet i en konflikt med ophavsretten i relation til avisartikler eller nyheder? Her kan du læse mere om, hvad reglerne er, og hvordan vi eventuelt kan hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp til en juridisk udfordring.
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms Få hjælp til ophavsret
Sådan virker det
Beskriv din sag
Send en beskrivelse af dit problem direkte i vores platform
Få uforpligtende tilbud
Modtag uforpligtende tilbud fra specialiserede jurister, du vælger selv det du synes bedst om.
Modtag rådgivning
Efter at have accepteret tilbud foregår rådgivningen direkte på vores online platform, når du har tid.

Ophavsretten på artikler og nyheder kan deles op i to kategorier. 1) De rettigheder man opnår som skaber af et givent værk. 2) De regler der angår delingen af andres værker.

Det er ophavsretsloven, som regulerer rettighederne, der følger ved at skabe et værk. Ophavsretten sikrer, at kreative frembringelser som eksempelvis design, litteratur, billeder og artikler, opnår en beskyttelse imod at andre kan bruge værkerne uberettiget. Reglerne om ophavsret har været særligt relevante i nyere tid, da den teknologiske udvikling har gjort det meget nemt at kopiere andres værker. Der ses derfor også en stigning i overtrædelser af ophavsretten, hvilket kan være til stor gene for dem, der skaber værkerne.

Et område, hvor reglerne om ophavsret er særligt interessant, er inden for journalistik. Medierne har de seneste par år sat en betalingsmur ved adgangen til deres artikler. Det kan give anledning til, at der sker delinger af artikler, som kan overtræde reglerne om ophavsret. Det kan ultimativ føre til et økonomisk krav overfor den, der deler indholdet.

Men hvad er reglerne egentlig?

Reglerne er ret simple, hvad angår deling af artikler, der er bag en betalingsmur. Har man som abonnement adgang til at læse artikler på et givent medie, så er adgangen som udgangspunkt personlig, og en eventuel deling er ikke tilladt. Hvis man alligevel deler en sådan artikel, kan man risikere at blive mødt med et økonomisk krav svarende til omfanget af overtrædelsen.

Der kan opstå en situation, hvor man som virksomhed eller privatperson er bidragende til en artikel udgivet af et medie, kan det være fristende at dele artiklen i form af et billede af artiklen. Det kan dog være i strid med forfatterens ophavsret, og man skal i de tilfælde som overvejende hovedregel altid sikre sig forfatterens accept, før man deler noget som helst.

Oplever man at være blevet udsat for en krænkelse af ens ophavsret, er det vigtigt, at man sikrer sig fornøden bevis for den påståede krænkelse. Er delingen sket i forbindelse med erhvervsmæssig brug har det betydning for størrelsen på det krav, der kan fremsættes mod krænkeren. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, i hvilken forbindelse delingen er sket.

Ønsker du hjælp til en ophavsretlig problemstilling?

Hvis du er blevet udsat for en krænkelse af din ophavsret, så kan vi hjælpe dig med en vurdering af din retsstilling. Vi kan også være behjælpelig med alle de praktiske ekspeditioner, herunder udarbejdelse af krav. Er du omvendt kommet i en situation, hvor du har krænket andres ophavsret, så kan vi også være behjælpelige med vurdering af din situation samt hjælp til, hvordan du bør gå videre.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Hos LegalHero foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver din sag. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i immaterialret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du fri mulighed for at besvare disse på platformen. På denne måde kan du og rådgiverne sammen danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Hvad gør jeg når jeg har fundet et tilbud?

Har du fundet et tilbud fra en jurist med speciale i immaterialret, som stemmer overens med dine forventninger til en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På denne måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet vil der ske betaling.

Alt sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis