Beslutning

En beslutning er en i retssystemet betegnet afgørelse, der i modsætning til domme og kendelser ofte ikke kræver begrundelse, jf. Retsplejelovens § 218. I EU-retten er en beslutning en retsakt, der er bindende for den, som beslutningen retter sig imod.

Hvordan adskiller en beslutning sig fra en dom eller kendelse?

En beslutning adskiller sig fra en dom eller kendelse ved, at en beslutning ofte ikke kræver begrundelse. Dette skyldes, at en beslutning ofte er mindre betydningsfuld end en dom eller kendelse.

En beslutning kan være bindende for den, som den retter sig imod. Dette betyder, at den, der modtager beslutningen, ikke kan gøre indsigelse mod den.

Relaterede ord

Ejendomsdom

LegalHero platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis