Bodel

En bodel er den del af fællesboet, som en ægtefælle har indført, og som han eller hun råder over, jf. retsvirkningslovens § 16, stk. 1.

Hvem har adgang til bodel?

Der er tre hovedregler for adgang til bodel:

  1. Ægtefæller har adgang til hinandens bodel.
  2. Samlevere har adgang til hinandens bodel, hvis de har boet sammen i mindst tre år.
  3. Børn har adgang til forældrenes bodel, hvis forældrene er døde.

En bodel er et afgrænset areal, som en ægtefælle eller samlever råder over, og som er indrettet til eget brug. Bodelen er normalt indrettet i den ene partners bolig, og den anden partner har adgang til bodelen. Bodelen kan også være indrettet i fælles bolig, f.eks. i form af et selvstændigt værelse. I så fald har begge parter adgang til bodelen.

Bodelen kan have mange former og indeholde mange ting. Det kan f.eks. være et værelse, en stue, et køkken eller et badeværelse. Bodelen kan også være en del af en større bolig, f.eks. en lejlighed. Bodelen kan også være en hel bolig, f.eks. en villa eller et sommerhus.

Der er ikke nogen faste regler for, hvad en bodel skal indeholde. Det er helt op til den enkelte, hvordan bodelen skal indrettes. Dog skal bodelen være egnet til at bo i, og den skal have adgang til de fælles arealer i boligen, f.eks. køkken og badeværelse.

Spørgsmål og svar

Hvordan påvirker en bodel ægteskabet?

En bodel kan have positiv eller negativ effekt på ægteskabet. Positiv effekt kan f.eks. være, at man får mere privatliv, og at man kan have sine egne ting i bodelen. Negativ effekt kan f.eks. være, at man føler sig isoleret fra sin partner, og at man ikke føler sig hjemme i bodelen.

Hvordan påvirker en bodel skilsmissen?

En bodel kan have positiv eller negativ effekt på skilsmissen. Positiv effekt kan f.eks. være, at man får mere privatliv, og at man ikke behøver at se sin partner hele tiden. Negativ effekt kan f.eks. være, at man føler sig isoleret fra sin partner, og at man ikke føler sig hjemme i bodelen.

Hvad sker der med bodel, når den ene ægtefælle dør?

Det er ikke helt klart, hvad der sker med bodelen, hvis den ene ægtefælle dør. Det er forskelligt fra tilfælde til tilfælde, og det er derfor vigtigt at søge rådgivning hos en jurist eller en notar, hvis man er i denne situation.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis