Bøde

Hvad er en bøde?

En bøde er ifølge Straffeloven en formuestraf, der fastsættes af domstolen. Bøden kan være alt fra 1.000 til 50.000 kroner. Bøden kan ikke anvendes til andet formål end dækning af straffen.

Bøden fastsættes af domstolen efter en individuel vurdering og kan ikke ændres af nogen myndighed.

Den er betegnet som en formuestraf, jf. straffelovens §§ 50-55.

Hvor meget koster de i gennemsnit?

Det afhænger af en række faktorer, herunder hvor man bor, hvilken type man har modtaget, og hvor mange bøder man har fået. Men ifølge et gennemsnit fra 2017 koster en bøde i Danmark ca. 1.000 DKK.

For ulovlig parkering: 1.500 DKK

For at køre for stærkt: 2.000 DKK

For at køre over for rødt: 1.500 DKK

Hvorfor får man en bøde?

En bøde kan blive udmålt for en forbrydelse, som ikke er grov nok til at man bliver dømt til fængsel, men alligevel for alvorlig til at man kan slippe med en advarsel.

Det er ofte forbrydelser som tyveri, vold, overtrædelse af alkoholloven eller narkotikalovgivningen, der kan udløse en bøde.

Hvordan betales de?

En bøde kan betales med kontanter eller via bankoverførsel. Du kan også vælge at betale bøden med et betalingskort, men dette kan kun gøres ved personligt fremmøde på et af Politiets bødeservicesteder.

Hvis du ikke betaler

Betaler du ikke, kan du blive retsforfulgt. Hvis du bliver dømt i retten for ikke at have betalt den, kan du blive pålagt at betale bøden, samt en række ekstra omkostninger.

LegalHero platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis