Emtio spei s. alea

Betegner et køb af fremtidige rettigheder, hvor det aftalte købsbeløb skal betales uanset om den givne rettighed eksisterer i fremtiden.

Et klassisk eksempel på emtio spei s. alea er købet af alskens lotterikuponer, hvor køberen betaler uanset om der på et senere tidspunkt tilfalder ham en gevinst.

Hvad betyder emtio spei s. alea?

Emtio spei s. alea betyder, at der ikke er nogen sikkerhed for, at den pågældende rettighed eksisterer i fremtiden.

Dette kan have stor betydning for både køber og sælger, da der ikke er nogen garanti for, at det aftalte køb vil kunne gennemføres.

Fordele og ulemper ved et køb af emtio spei s. alea

En af fordelene ved et køb af emtio spei s. alea er, at køber ikke behøver at betale for rettigheden med det samme.

Dette kan være en fordel, hvis køber ikke har pengene til at betale for rettigheden med det samme.

En ulempe ved et køb af emtio spei s. alea er, at køber ikke har nogen garanti for, at rettigheden eksisterer i fremtiden.

Dette kan have stor betydning for både køber og sælger, da der ikke er nogen garanti for, at det aftalte køb vil kunne gennemføres.

Relaterede ord

FAS

LegalHero platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis