Faculta alternativa

En latinsk betegnelse for det skyldsforhold, hvor låner (debitor) kan gøre sig fri af skyldnerforholdet ved at betale med en anden ydelse end den, som der oprindeligt var aftalt med kreditor.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder "faculta alternativa"?

Faculta alternativa er en latinsk betegnelse for et skyldsforhold, hvor låner (debitor) kan frigøre sig fra skyldnerforholdet ved at betale med en anden ydelse end den, som oprindeligt var aftalt med kreditor.

Hvordan kan faculta alternativa anvendes i praksis?

I praksis kan faculta alternativa anvendes, hvis debitor og kreditor er enige om, at debitor kan betale sin gæld med en alternativ ydelse. Dette kunne eksempelvis være ved at betale med en vare eller tjeneste i stedet for penge.

Er faculta alternativa altid en mulighed i skyldsforhold?

Faculta alternativa er ikke altid en mulighed i skyldsforhold, da det kræver enighed mellem debitor og kreditor om, at en alternativ ydelse kan anvendes til at betale gælden.

LegalHero platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis