Forhåndslån

Hvad er et forhåndslån?

Denne type lån er i princippet et almindeligt realkreditlån som optages, inden byggeriet er gået i gang. Lånet tager udgangspunkt i en vurdering af, hvad boligen vil være værd, efter de planlagte renoveringer er foretaget. Herefter stiller banken lånet til rådighed med en forventning om, at ejendommens fremtidige værdi stiger mod pant i huset. Forhåndslån kan gives og er især relevant ved nybyg eller større tilbygninger/byggeprojekter.

Fordele og ulemper ved forhåndslån

Hvis du foretrækker at have hele beløbet til rådighed fra start af samt kende alle låneomkostningerne fra starten, skal du vælge et forhåndslån. Fordelen ved dette lån er, at de er billigere end en byggekredit i rente og samtidig slipper man for at skulle oprette lån ad 2 gange. Herudover er renterne ofte en noget lavere end ved en byggekredit og reducerer risikoen for kursfald.

Ulempen er derimod at der både betales renter og afdrag på hele lånet i byggeperioden. Herudover kan der komme ekstra omkostninger, hvis projektet ændres undervejs og bliver dyrere end først planlagt.

Hvordan oprettes et forhåndslån?

Når I skal optage lånet, er der forskellige trin der skal være godkendt, for at I kan få lånet.

  • Lånet udbetales på baggrund af en vurdering af, hvad boligen vil være værd, når byggeriet er færdigt.
  • På baggrund af en besigtigelse og arkitekttegninger udarbejder realkreditinstituttet en vurdering af byggeprojektet. På baggrund af disse beregninger laves der et tilbud om et forhåndslån.
  • En vurderingsmedarbejder hos et realkreditinstitut/ejendomsmægler vurderer, hvor meget byggeriet vil være værd, når det står færdigt. Realkreditinstituttet får så pant i ejendommen, sådan at de har deres sikkerhed for de lånte penge på plads.
  • De lånte byggemidler vil dernæst blive indsat på en byggekonto, som bruges til at betale udgifterne til byggeriet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et forhåndslån?

Forhåndslånet er et realkreditlån, der tager udgangspunkt i en vurdering af, hvad boligen vil være værd, efter de planlagte renoveringer er foretaget. 

Hvad er fordelen ved forhåndslån?

Realkreditlånet har typisk en lavere rente end byggekreditten. Man skal dog være opmærksom på at der skal betales renter – og evt. afdrag – fra starten af lånets løbetid.

Hvornår er forhåndslånet relevant?

Lånet kan både være relevant, hvad enten du ønsker at renovere ved huskøb, eller hvis du ønsker at renovere dit nuværende hus.

LegalHero platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis