Baggrund

Opret interessentskab

At starte en virksomhed er en spændende rejse, der indebærer vigtige beslutninger og overvejelser. En af de mulige virksomhedsstrukturer, du kan vælge, er et interessentskab. Et interessentskab giver dig mulighed for at samarbejde med andre personer og dele både arbejde og ansvar i virksomheden.

Indhent uforpligtende tilbud
Vi sørger for at du har overblikket
Følg din sag online
Alle informationer er samlet ét sted
Alt er forsikret
Du kan trygt handle her

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Få hjælp af en rådgiver

Få hjælp til at oprette et Interessentskab Du får et uforpligtende tilbud
Kunder der bruger Lexly
Logo Kemp Og Lauritzen Logo Telia Logo Gjensidige Logo Airtame Logo Billetto

Hvad kendetegner et interessentskab?

Et interessentskab er en juridisk virksomhedsform, hvor to eller flere personer (interessenter) samarbejder om at drive en virksomhed med det formål at opnå økonomisk gevinst. I modsætning til et ApS og A/S kan du oprette et interessentskab uden at indskyde kapital. Kravene til interessentskab er således: 

  • Der kan være flere ejere (mindst to)
  • Det kan både være fysiske personer og virksomheder
  • Man hæfter personligt, solidarisk og ubegrænset
  • Ingen krav om årsrapport (undtagen hvis alle interessenter er selskaber)
  • Ingen kapitalkrav

Beskatning

Selvom der er flere ejere af et interessentskab, er virksomheden ikke et selvstændigt skattesubjekt. Beskatningen sker derimod hos de individuelle ejere. Ejerne af et interessentskab kan vælge at blive beskattet på forskellige måder:

  • De almindelige personskatteregler
  • Virksomhedsordningen 
  • Kapitalafkastningsordningen

Fordele og ulemper ved at oprette et interessentskab (I/S)

Der er en række fordele og ulemper ved at oprette et interessentskab, som man bør sætte sig godt ind i, inden man vælger et I/S som sin virksomhedsform.  

Fordele:

  • Det er simpelt at oprette et interessentskab, og det kræver ikke særlig meget papirarbejde.
  • Der er intet kapitalkrav, hvilket gør det til en billig måde at starte virksomhed på, og desuden gør det tilgængeligt for flere mennesker 
  • Med den solidariske hæftelse i et interessentskab, er I som ejere fælles om at betale for selskabets forpligtelser, hvilket kan være en fordel i nogle sammenhænge 
  • Et interessentskab kan bruges som forum mellem personer og virksomheder, der skal have et mere omfattende og længerevarende samarbejde 
  • Der er intet krav om indsendelse af et årsregnskab 

Ulemper:

  • Interessenterne af et I/S hæfter personligt og ubegrænset for virksomhedens økonomiske forpligtelser. Det betyder, at du kan risikere at hæfte for dit interessentskabs gæld med hele din egen personlige formue
  • Med den solidariske hæftelse i et interessentskab, løber du en risiko for at ende med at betale virksomhedens fulde gæld alene, hvis medejeren/medejerne ikke kan betale 
  • Man skal være mindst to personer for at kunne oprette et interessentskab. Hvis du ikke ønsker det, kan man i stedet vælge en enkeltmandsvirksomhed
  • Et I/S bliver ofte anset som mindre seriøst og mere risikabelt udadtil i forhold til f.eks. et anpartsselskab. Dette kan gå ud over jeres chancer for at få kunder, samarbejdspartnere og lignende

Skal jeg oprette et interessentskab?

Et interessentskab er velegnet til mindre projekter, hvor stifterne ikke internt behøver have styr og bruge tid på formalia. Beslutningen om at starte et interessentskab afhænger af flere faktorer, herunder dine mål, økonomiske situation og risikotolerance.

En af fordelene ved interessentskaber er, at de er relativt lette at etablere og kræver ikke så meget formel dokumentation som f.eks. et aktieselskab. Interessenterne kan dele både arbejde og kapital i virksomheden. Dog skal man være opmærksom på hæftelsen på denne virksomhedstype.

Hvordan opretter jeg et interessentskab?

I forhold til et ApS og et A/S er oprettelsen af et interessentskab super enkelt. Der stilles nemlig ingen krav til bl.a. startkapital, stiftelsesdokumenter, vedtægter, ledelse osv. I den forbindelse skal man være opmærksom på om ens selskab har et CVR-nummer eller ej. 

Med CVR-nummer

Når man har en CVR-registrering, tilmeldes interessentskabet Erhvervs- og Selskabsstyrelsen og bliver dermed momspligtig. Det forudsætter dog, at interessentskabet udelukkende ejes af fysiske personer. Hvis interessenterne er selskaber og foreninger, kan virksomheden altså ikke få et CVR-nummer.

Uden CVR-nummer

Et I/S kan også oprettes uden CVR-registrering. Her kan interessenterne blot nøjes med at indgå en mundtlig aftale eller interessentskabskontrakt. Der stilles ikke formelle stiftelsesdokumenter eller lignende stiftelsesomkostninger. Virksomheden skal dog momsregistreres, hvis den forventede årlige omsætning overstiger 50.000 kr.

Lad Lexly hjælpe dig med at oprette et interessentskab

Skal du oprette et interessentskab eller ønsker du blot vejledning i processen, så har det aldrig været nemmere at komme nemt og sikkert i mål. Hos Lexly foregår det sådan, at du først opretter din sag hos os, hvor du beskriver, hvad du ønsker hjælp til. Har du relevante papirer til din sag, skal disse vedhæftes på sagen, som du nemt kan gøre i forbindelse med oprettelsen af sagen. Husk at det er gratis og uforpligtende at oprette en sag hos os.

Når vi har modtaget din henvendelse, vil den blive lagt i udbud blandt vores jurister med speciale i selskabsret. De vil kigge sagen og det dertilhørende materiale igennem. Har vores jurister opfølgende spørgsmål, har du mulighed for at besvare disse, så du og rådgiverne sammen kan danne jer et overblik over, hvilken løsning du har brug for. Du vil herefter modtage ét eller flere tilbud på, hvordan vi vil løse opgaven for dig.

Har du fundet et tilbud, som stemmer overens med din forventning på en løsning, accepterer du blot det pågældende tilbud, hvorefter sagsbehandlingen vil starte. På den måde har du det fulde overblik over, hvilke omkostninger der er forbundet med sagen. Først når sagsbehandlingen er afsluttet, vil der ske betaling.

Al sagsbehandling sker online, så du har altid nem adgang til et overblik over, hvad der sker i din sag.

Priser fra

1.796 kr.

Ekskl. moms

Få hjælp af en rådgiver

Få hjælp til at oprette et Interessentskab Du får et uforpligtende tilbud

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis