Knowhow
Knowhow betegner en erhvervsvirksomheds erfaring om, hvorledes den mest hensigtsmæssigt fremstiller eller afsætter sine produkter. Know-how er bl.a. de praktiske færdigheder og erfaringer (som ikke er faglig viden), der gør en person i stand til at skabe et produkt eller udføre et et stykke arbejde. Det kommer af engelsk og betyder “vide hvordan”.
Knowhow i ansættelseskontrakter
I nogle tilfælde indgår man ofte aftaler om beskyttelse af know-how. Det vil typisk omhandle den information en ansat får i forbindelse med sin ansættelse, for at vedkommende ikke skal kunne bruge dem i konkurerende virksomheder efter endt fratrædelse. Når man beskytter virksomhedens know-how, sørger man for den ansattes loyalitet. Nogle gange vil beskyttelsen af know-how også indgå i tidsbestemte klausuler.
Konkurrence på markedet
Man opfatter know-how som idéer og viden, der er afgørende for en virksomheds konkurrenceevne. Danske virksomheder konkurrer i højere grad på deres knowhow, herunder forståelsen af marked, kunder og innovativ forretningsudvikling.
Det kan derfor være afgørende for en virksomheds overlevelse at vide, hvordan virksomheden bliver og er sikret mod ulovlig brug og videregivelse af virksomhedens knowhow og forretningshemmeligheder.
Forretningshemmeligheder og erhvervshemmeligheder har under dansk ret været beskyttet af den tidligere markedsføringslovs § 19. Beskyttelsen findes nu i markedsføringslovens § 23.
Ofte stillede spørgsmål
Begrebet dækker over de praktiske færdigheder og erfaringer (ikke faglig viden), der gør en person i stand til at skabe et produkt eller udføre et et stykke arbejde. Det kommer af engelsk og betyder “vide hvordan”.
Man opfatter know-how som nogle idéer og viden, der er afgørende for en virksomheds konkurrenceevne. Ofte er det vigtigt for en virksomheds overlevelse at vide, hvordan virksomheden er sikret mod ulovlig brug og videregivelse af virksomhedens knowhow og forretningshemmeligheder.
Forretningshemmeligheder har i dansk ret været beskyttet af den tidligere markedsføringslovs § 19 (nu markedsføringslovens § 23). Derudover har EU den 27. maj 2016 vedtaget et nyt direktiv om beskyttelse af fortrolig knowhow og fortrolige forretningsoplysninger mod ulovlig erhvervelse, brug og videregivelse.
Én samlet platform
Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.
Faste og transparente priser
Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.
Sikker sagsbehandling
Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.