Kombinationssæreje

Hvad er kombinationssæreje?

Kombinationssæreje er en af de mest populære og anses som en kombination af skilsmissesæreje og fuldstændig særeje.

I praksis betyder kombinationssæreje, at ægtefællerne har skilsmissesæreje ved separation eller skilsmisse. Det betyder at jeres respektive formuer ikke vil blive delt i tilfælde af seperation eller skilsmisse.

Ved død vil det derimod betyde gunstigere forhold for længstlevende. Den afdødes formue vil i dette tilfælde blive delingsformue, hvor længstlevendes formue vil blive fuldstændig særeje. Med hensyn til den afdødes arvinger, vil den ene halvdel af afdødes arv fordeles mellem eventuelle livsarvinger og den efterladte ægtefælle, mens den resterende halvdel kun går til længstlevende ægtefælle.

Hvad er fordelen ved kombinationssæreje?

Når man indgår ægteskab i Danmark får man automatisk delingsformue, som betyder at man ved seperation eller skilsmisse skal opgøre hver sin formue. Med kombinationssæreje vil længstlevende få udbetalt mere af afdødes arv (med mindre andet er bestemt ved testamente). På den måde vil længstlevende modtage mere i tilfælde af død, end hvis der ikke var indgået nogen ægtepagt. Længstlevende skilsmissesæreje vil overgå til fuldstændig særeje. Samtidig kan det være en fordel, hvis den afdøde efterlader gæld. Man kan undgå at betale eventuel gæld til førstafdøde hvis du allerede har en kombinationssæreje.

Sådan får i kombinationssæreje

Oprettelsen af kombinationssæreje kan gøres inden ægteskabet og under ægteskabet. Dog skal der være enighed og begge parter skal underskrive. Det anbefales at man får en rådgiver til at se på ægtepagten, så man er sikker på at nå hele vejen rundt og ingen bliver snydt - da ægtepagten både har betydning for skilsmisse og død. Hos LegalHero står vi klar til at rådgive netop jer til hvilken særejeform der passer til jer og hjælper med at gyldiggøre den.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er kombinationssæreje?

Kombinationssæreje er en kombination af skilsmissesæreje og fuldstændigt særeje. Ved seperation eller skilsmisse deles ægtefællernes aktiver og passiver ikke - mens førstafdødes formue bliver delingsformue. Dermed tilgodeser man den efterladte ægtefælle samt livsarvinger.

Hvorfor vælge kombinationssæreje?

Hvis forholdet ender i skilsmisse, vil der ske skilsmissesæreje. Derimod hvis den ene ægtefælle afgår ved døden vil skilsmissesærejet blive fuldstændigt særeje for længstlevende og fællesboet kommer til at bestå af førstafdøde ægtefælles bodel.

Hvornår er kombinationssæreje relevant?

Kombinationssæreje er relevant hvis i som par ønsker at stille hinanden bedst muligt hvis en af jer går bort. Samtidig kan det være relevant hvis en ægtefælle har meget gæld, som normaltvist skulle deles ligeligt hvis i ikke havde en ægtepagt.

LegalHero platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis