Kreditnota

Hvad er en kreditnota?

En kreditnota er en skriftlig anerkendelse af en modtaget betaling.

Kreditnotaen bruges typisk i tilfælde, hvor der er betalt for varer eller ydelser, der ikke leveres, eller hvor der er betalt for varer eller ydelser, der ikke lever op til de forventninger, der var sat ved bestillingen.

En kreditnota kan også udstedes, hvis der er tekniske fejl på en faktura, eller hvis der er andre fejl på en faktura, der ikke er af væsentlig betydning for fakturabeløbet.

Det er dog ikke alle tilfælde, hvor der kan udstedes en kreditnota. Hvis der for eksempel er tale om en fejl, der medfører, at der er betalt for varer eller ydelser, der ikke er leveret, kan der ikke udstedes en kreditnota. I stedet skal der udstedes en ny faktura til den korrekte beløb.

Det er også vigtigt at bemærke, at en kreditnota ikke er det samme som en refundering. En kreditnota giver kun kunden mulighed for at trække det beløb, der er angivet på kreditnotaen, fra det beløb, der står på den originale faktura. En refundering er derimod en tilbagebetaling af det betalte beløb.

Krav til kreditnota

En kreditnota skal altid udfyldes med korrekte oplysninger for at kunne trækkes fra på den originale faktura. Det er derfor vigtigt, at der på kreditnotaen står følgende oplysninger:

  • Fakturanummer på den originale faktura
  • Dato for udstedelse af kreditnotaen
  • Angivelse af, hvilke varer der er returneret
  • Eventuelle andre relevante oplysninger

Bogføring af kreditnota

Når du har modtaget en kreditnota, skal du bogføre denne. Dette gøres ved at finde den originale faktura, som kreditnotaen vedrører, og tilføje en kommentar til denne. På den måde er der styr på, hvilke varer der er returneret, og hvilke fakturaer der er trukket fra.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan genererer jeg en kreditnota?

Det er nemmest at lave en kreditnota i et regnskabsprogram, hvor du ofte på fakturasiden, kan vælge at oprette en kreditnota, som bliver tilknyttet den specifikke faktura.

LegalHero platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis