Kvittering

En kvittering defineres som en skriftlig bevidnelse af at have modtaget en ydelse eller varer. Kvitteringen er en skriftlig erklæring om modtagelse af en ydelse, f.eks et pengebeløb eller en bestemt vare. Formålet med at kræve kvittering er at sikre bevis for, at betaling eller levering er sket.

Skal du returnere en vare, vil du blive bedt om at vise din kvittering/bon for købet. Det er ikke alle kvitteringer, der bør gemmes. Dog bør du gemme den, hvis du har købt større og dyre ting, hvor der er risiko for genstanden går itu.

Hvad indeholder en kvittering?

Kvitteringen skal gerne indeholde følgende former for information:

  • Navnet på varen
  • Varens pris
  • Dato for købet
  • Butikkens navn (samt CVR-nummer eller SE-nummer)
  • Returret

En kvittering bør indeholde alle ovenstående punkter, så sælger og køber ikke er i tvivl om, hvad der er købt, hvem produktet er købt af, og hvor meget der er købt for. Udover disse informationer - står der på de fleste kvitteringer også informationer om reklamation og fortrydelsesret.

Hvad er forskellen på en kvittering og en faktura?

En faktura er i bund og grund det samme som en regning. Dog benyttes fakturaer oftest kun af virksomheder, der opkræver penge fra en kunde. Det betyder, at når du får skiftet dine vinduer i huset eller får lagt nyt gulv, vil du oftest få tilsendt en faktura for det udførte arbejde.

Der er ikke krav til, hvordan en kvittering skal opbevares. Hvis du ejer en virksomhed, er det en god ide at opbevare kvitteringen et sted, hvor kvitteringerne ikke bliver væk. Derudover er der ifølge bogføringsloven krav om alle bilag, herunder kvitteringer, gemmes i minimum 5 år.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en kvittering?

En kvittering er et stykke papir eller en skriftlig bevidnelse af at have modtaget en ydelse/varer, som du får, når du køber noget. Du skal bruge din kvittering, hvis du skal have ombyttet eller returneret en vare eller en ydelse, som du har betalt for.

Er kvitteringen en faktura?

Kvitteringen kan fungere som en faktura. Det er i virkeligheden en forsimplet version af en faktura. Der er dog langt flere krav til, hvad en faktura skal indeholde, end det er tilfældet med en kvittering.

Hvor længe skal du gemme dine kvitteringer?

Som forbruger har du ifølge reklamationsretten ret til at bytte en vare, som har fejl eller mangler inden for to år. Derfor er det en god ide at gemme bønnen i op til to år, hvis varen går i stykker.

LegalHero platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis