Udstykning

Udstykning betegner en af matrikelmyndighederne godkendt deling af en fast ejendom.

Relaterede ord

Udstykningskrav

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en udstykning?

Ved en udstykning forstås, at et areal bliver fraskilt én eller flere ejendomme og bliver til en ny ejendom. Ifølge udstykningslovens § 6 skal dette registreres i matriklen. Udstykninger defineres som at fraskille og samle fast ejendom. Det er altså en proces, hvor man opretter en ny ejendom ved at dele et eksisterende areal.

Hvornår kan der ske udstykning?

Der kan kun ske udstykning af et areal, hvis det udgør en samlet fast ejendom eller en umatrikuleret ejendom. Dog kan udstykning af et areal, der er en del af en samlet fast ejendom eller af en umatrikuleret ejendom, ske ved anvendelse af reglerne om arealoverførsel. Udstykning kræver ejerskifte eller pantsætning af det pågældende areal.

Hvor stor skal en grund være for at udstykke?

En selvstændig grund skal være over 700m2 for at kunne blive udstykket. Som minimum skal din ejendom være over 1400m2 for at udstykning er tilladt. Udgangspunktet for størrelsen på en selvstændig grund er, at den skal være større end 700m2 medmindre din ejendom er større end 1400m2.

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis