Ophavsret jurist

Skal du bruge en jurst med speciale i ophavsret, så lad LegalHero rådgive dig. Vi har håndplukket nogle af de dygtigste juridiske eksperter i ophavsret i landet.

 • Træt af dyr Advokathjælp? Spar op til 60% på regningen!
 • Alle jurister er personligt kontrollerede og verificerede af LegalHero.
 • Opret på 2 min og modtag tilbud.

priser fra

1.796,-

Kom i gang
Kunder der bruger LegalHero
Logo Kemp & Lauritzen
Logo Telia
Logo Gjensidige
Logo Airtame
Logo Billetto
Logo Føljeton

LegalHero er et moderne og prisvenligt alternativ til traditionelle advokater og advokatfirmaer. Du kan læse mere om forskellen på advokat og jurist her.

LegalHero matcher ethvert advokatfirma og samler alt på 1 digital rådgivningsplatform til en bedre pris og med et stærkere resultat. Vi har adskillige rådgivere på vores platform, der er specialister i ophavsret, og de sidder klar og venter på at hjælpe dig i mål med din ophavsretlige problemstilling.

Vores rådgivere har omfattende erfaring med at rådgivere om håndtering af ophavsretskrænkelser, produktefterligningssager om brugskunst, og med at sikre erstatning i tilfælde af krænkelser af ophavsretten.

Vores rådgivere har erfaring med ophavsret inden for følgende områder:

 • Musik, film, tv
 • Computerspil
 • Software
 • Databaser
 • Bøger
 • Fotografier
 • Malerier
 • Skulpturer
 • Internettet
 • Sports- og gaming-ret

Hvad er ophavsret?

Ophavsretten og ophavsretsloven beskytter en lang række forskellige kreative produkter, der er blevet frembragt af kreative hjerner. Dette kan eksempelvis være film, bøger, brugskunst, malerier, billeder, sange, musik, fotografier, software og reklamekompositioner.

Betingelser

For at noget kan få ophavsretlig beskyttelse, skal det opfylde to betingelser.

 • For det første skal produktet være originalt, dvs. produktet skal være et resultat af ophavsmandens personlige og selvstændigt skabende indsats.
 • For det andet skal produktet kunne karakteriseres som et egentligt ”værk”.

Hvis et produkt opfylder disse to betingelser, vil produktet opnå ophavsretlig beskyttelse. Ophavsretlig beskyttelse af et produkt varer indtil 70 år efter ophavsmandens død.

Ophavsretten er altid tilknyttet en fysisk person (ophavsmanden). En juridisk person kan dermed ikke opnå ophavsret til et værk, medmindre at den juridiske person har indgået en aftale herom med den fysiske ophavsmand.

Ophavsretten giver ophavsmanden eneret over værket. Dette gælder både i forhold til at fremstille eksemplarer og til at gøre værket tilgængeligt for offentligheden.

Det tilladt at citere fra et ophavsbeskyttet værk, og det er også tilladt at kopiere værket til privat forbrug, men værket må ikke anvendes eller ændres på en måde, så det er krækende for ophavsmanden. Derudover har ophavsmanden krav på at blive behørigt navngivet, når værket anvendes.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er ophavsret?

Ophavsret er en juridisk rettighed, der beskytter skabere af originale værker såsom musik, bøger, film og kunstværker. Hvis man har ophavsret til et værk, har man ret til at bestemme, hvordan det må bruges af andre personer og virksomheder.

Hvad giver ophavsretten mulighed for?

Ophavsretten giver skaberen ret til at kopiere, distribuere og sælge sit værk, samt at modtage betaling for brugen af det. Det gælder også for digitale værker som software, websites og billeder på internettet. Ophavsretten varer typisk i mange år efter skaberens død eller offentliggørelse af værket.

Hvorfor er ophavsretsloven vigtig for dig?

Hvis du har skabt et værk, er ophavsretsloven det regelsæt, som beskytter og sikre dine rettigheder, hvis andre uden tilladelse anvender dit værk. Ophavsretten giver dig således eneret til fremstille eksemplarer af værket, men også eneret til at publicere og tilgængeliggøre værket for offentligheden.